ajatus viikon päätteeksi

Koneyrittäjien luottamushenkilöiden mietteitä julkaistaan näillä sivuilla perjantaisin. Ajatus viikon päätteeksi, ole hyvä.

23.04.2021 – Tanssiaskeleita, Kainuun Koneyrittäjien puheenjohtaja Sami Juntunen

10.04.2021 – Pitkän koronavuoden jälkeen, Itä-Savon Koneyrittäjien puheenjohtaja Seppo Pulkkinen

Aiempia viikon ajatuksia

Tanssiaskeleita

Se alkaa olla kevättä rinnassa ja märkää maastossa. Osin Suomea on jo tosin kuivanutkin. Ylempänä voi olla vielä hankikin. Uutisissa on ollut Veitsiluotoa, koronaa ja poliitikkojen valtapeliä.

Ison tehtaan alasajo on aina shokki niin paikallisesti kuin laajemmin Pohjois-Suomeakin koskevana. Jospa avustavat toimet tehtaan työntekijöille olisivat riittävät ja menetetyille urakoille löytyisi uusia.

Puulla olisi nyt hyvä veto markkinoille ja kuulema ihan hyvään hintaankin. Kunhan kelit hieman kuivahtaa, niin kalikka taas katkiaa. 

Rajoituksia puretaan ja Suomi toivottavasti vapautuu tästä pandemiasta. Otinpa tässä jo muutaman tanssiaskeleenkin, kun radiosta kuului hyvä kipale. Onneksi ei kukaan nähnyt näin tanssirajoitusaikaan.

Kainuussa saatiin pidettyä kuitenkin vuosikokous turvallisesti. Täällä kehitysriihi toimii ja uusia ajatuksia pursuaa.

Hyvää alkavaa kesän jatkoa kaikille.

Sami Juntunen

Sami Juntunen

Pitkän koronavuoden jälkeen

Täällä Itä-Savossa on hiljattain iskenyt korona pahiten sen koko ilmentymisaikana. Tapauksia putkahtelee koko ajan ja ihan lähipiirissäkin on karanteenissa olevia.

On se korona muuttanut ihmisten käyttäytymistäkin. Sosiaaliset kontaktit ovat tosi vähissä ja elämä on melko pitkälti työkeskeistä. Ainakin täällä se on vuoden ajan ollut aivan hyvä, töitä on ollutkin suhteellisen hyvin, metsäteollisuus on toiminut koronasta huolimatta hyvin.

Henkisesti tämä aika on kaikille raskasta ja melko yksitoikkoista, mutta onhan sitä tietysti löytynyt uusia tapoja viettää lomaa ja vapaa-aikaa ja kotona tekemistä löytyneen aina jotakin.

Tällaisena korona-aikana täytyy ilolla todeta, että on hyvä olla koneyrittäjä tai vaikka kuljettaja. Tässä työssähän kontaktit työn takia ovat luonnostaan vähäisiä, joten vähentäähän se riskejäkin. Samoin maalla on edelleen mukava asua samasta syystä.

Talvi oli hyvä puunkorjuun kannalta eikä kevään tulokaan ole vielä kovin kiirettä pidellyt. Tämä viikko oli tosi kiireinen, että sai vielä viimeiset talvileimikot valmiiksi. Toivottavasti tuo korona rupeaisi kesään mennessä helpottamaan. Jo tässä kaipaisi kaikenlaisia, esimerkiksi Koneyrittäjä-tapaamisia. Alkaa pikkuhiljaa jo kyrsiä tämä koronahomma.

Hyvää ja aurinkoista kevättä ja toivoa tulevaa kesään ja parempaan suuntaan.

Seppo Pulkkinen

Seppo Pulkkinen

Ylös

Aiempia viikon ajatuksia

 

 

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet