ajatus viikon päätteeksi

Koneyrittäjien luottamushenkilöiden mietteitä julkaistaan näillä sivuilla perjantaisin. Ajatus viikon päätteeksi, ole hyvä.

26.01.2023 – Pieni merkki ehkä parempaan päin, Pohjanmaan Koneyrittäjien puheenjohtaja Tarmo Laitinen

19.01.2023 – Haasteita ja asiantuntijoita riittämiin, Pirkanmaan Koneyrittäjien puheenjohtaja Jussi Mikkola

Aiempia viikon ajatuksia

Pieni merkki ehkä parempaan päin

Talvinen tervehdys Suomen keskipisteestä tai ainakin likeltä sitä. Se alkaa olla vuoden eka kuukausi taputeltu, eikä jouluunkaan ole enää kuin 11 kuukautta.

Kävin kokeilemassa suksien luistoa 10 km:n verran. Huomenissa luvassa +5 lämmintä. Eikä kyllä ole koko talvena (tähän mennessä) tarvinnut pakkasen kanssa palella.

Työrintamalla on mukavan kiirettä. Urakanantajatkin ovat jotensakin ymmärtäneet, että ei se vaan koneyrittäjäkään pyhällä hengellä ainoastaan toimeen tule nykyisessä yhteiskunnassa. Toki aina on silti parantamisen varaa.

Tuossa kuulin ukkojen keskustelua kattopeltien hinnasta. Oli kysellyt pellin hintaa ja kauppias oli kehottanut vielä odottelemaan tilauksen kanssa. On pellin hinta tulossa alaspäin mukavasti vähän ajan päästä, että jos sitten tilattaisiin.

Pieni merkki ehkä parempaan päin, tiedä häntä.

Päivät pitenevät joka vuorokausi pikkasen, valon määrä lisääntyy ja lämpöä tulee myös lisää. Oikeen mukavaa kevättalven aikaa itse kullekin koneyrittäjä-kamraatille.

Tarmo Laitinen

Tarmo Laitinen

Ylös

Haasteita ja asiantuntijoita riittämiin

Tervehdys täältä Pirkanmaalta. Nyt on kelit olleet haastavat. Ojat ja joet virtaavat kuin huhtikuussa, routaa ei nimeksikään, ja lavettiautossa ketjut kiiltää.

Teiden hoidoissa on isoja eroja, toisilla alueilla sorapintaisia teitä hiekoitetaan niin sanotusti hiekkalaatikkohiekalla, ja toisilla alueilla käytetään kalliomursketta. Hakkuutyömaita täytyy nyt hieman valikoida kelien suhteen.

Julkisuudessa on paljon puhuttu metsien hakkuusta ja työn laadusta sekä näistä hiilinieluista. Tuossa oli haastattelu, missä todettiin suden vaikutusta metsien hiilensidontaan. En ole ennen tällaista kuullut. Mistähän näitä asiantuntijoita pulpahtelee🙈. Onkohan meillä tänä päivänä näitä asiantuntijoita vähän liikaa, osalla ei ole mitään vastuuta, mutta meillä yrittäjillä on. Pidämme pyörät pyörimässä.

Keväthankia odotellessa

Jussi Mikkola 

Jussi Mikkola

Ylös

Aiempia viikon ajatuksia

 

 

 

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet