ajatus viikon päätteeksi

Koneyrittäjien luottamushenkilöiden mietteitä julkaistaan näillä sivuilla perjantaisin. Ajatus viikon päätteeksi, ole hyvä.

20.09.2019 – Lähiaikojen tapahtumia ja vähän mennyttäkin, Pohjanmaan Koneyrittäjien puheenjohtaja Tarmo Laitinen

13.09.2019 – Kuka sai, kuka tippui? Kaakkois-Suomen puheenjohtaja Tommi Kinnunen

06.09.2019 – Maarakennusalan pienyrittäjän päiväkirja Etelä-Suomen Koneyrittäjien puheenjohtaja Timo Laiho

30.8.2019 – Alakulosta yli, Etelä-Savon Koneyrittäjien puheenjohtaja Antti Ihalainen

Aiempia viikon ajatuksia

Lähiaikojen tapahtumia ja vähän mennyttäkin

Vuosi on kääntänyt lehtensä jo syksyn puolelle. Menneenä vuotena on tapahtunut monenlaisia asioita niin yksityiselämässä kuin myös yrityksen puolella.

Alkuvuosi lähti reippaasti käyntiin: oli pakkasta, oli lunta ja oli myöskin töitä yllin kyllin. Mutta loppukeväästä alkoi olla pieniä viitteitä, että puunkorjuu vauhti alkaa hiipua.

Kesällä oli kyllä töitäkin, mutta oli myös osin hiljaisempaa, mikä oli hyväkin asia. Työmiehet saivat pitää kesälomansa lähes haluamanaan aikana.

Nyt jo syksyn tullessa työtilanne on toistaiseksi hyvä, mutta koko ajan on pelko siitä, milloin ilmoitetaan puunkorjuun tauosta. Toivokaamme, että jatkuu edes niin sanottu normaali korjuutahti.

Kesään palatakseni niin ei ollut huono kesä. Keväällä oli lämmintä ja sitä seurasi kylmä jakso. Loppukesälle tuli sitten ihan kunnolliset lämpimät, mutta vettä ei ole tullut tarpeeksi.

Heinäkuussa käytiin jo perinteeksi muodostuneilla Kiuruveden iskelmäviikolla rentoutumassa. Elokuussa päästiin tanssimaan häitäkin, kun vaimon poika Matti asteli alttarille morsiamensa kanssa.

Yhdistyksen kesäjuhlat vietimme Kalajoella ja samalla juhlimme yhdistyksen 50-vuotissynttäreitä. Pohjanmaan Koneyrittäjien ja monen muun yhdistyksen syyskausi on lähtenyt käyntiin kokouksien merkeissä. Toivokaamme aktiivista osallistumista jäsenille kokouksiin ja viisaita päätöksiä tulevaisuuteen.

Tulimme yhdistyksen kokouksesta yhtenä iltana ja juttelimme kaverin kanssa niitä näitä mm. tällainen tarina:

Isäntä oli teettänyt sylinterin koneeseen paikallisella sylinteritehtaalla. Homma oli kaikin puolin muuten ok, mutta laskun saatuaan oli todennut sen aivan liian isoksi. No, soitto tehtaan pomolle asiasta, ja pomo oli sanonut, että tulehan sen laskun kanssa tänne. Kaveri meni pomon luo, ja ojensi sille laskun. Pomo otti laatikosta sakset ja leikkasi laskun yläosasta ja alaosasta siivut pois. Ojensi laskun takaisin kaverille ja kysyi: ”Onko nyt sopivan kokoinen?”.

Hyvää syksyn jatkoa.

Tarmo Laitinen

Tarmo Laitinen

Kuka sai, kuka tippui?

Moni urakoitsija elää tällä viikolla mielenkiintoisia aikoja, kun Metsähallituksen puunkorjuupalveluiden tarjousten jättö oli maanantaina 9.9 klo 16 mennessä. Itsekin tarjouksen jätin, ja puhelin on soinut aika paljonkin kollegoiden kesken, "joko onko kuulunut kuka sai urakkaa, millä hinnalla, kuka tippui..?".

Itsekin mielenkiinnolla odottelen tietoa, tuleeko urakkaa ja pitääkö ruveta muuttokuormaa pakkaamaan kohti synnyinseutuja vai jäädäänkö vielä kaakon kulmille. Tätä kirjoittaessa ei vielä tietoa ole tullut. Pieni toive minulla olisi, että hintataso lähtisi viimein nousuun, saapi nähä miten käy. 😊

Lappeenrannan Kasukkalassa olisi tulevana lauantaina mäkivetokisat, Koneyrittäjät ovat myös paikalla, käykäähän morjestaa.

Tommi Kinnunen

Tommi Kinnunen

 

Maarakennusalan pienyrittäjän päiväkirja

On muuten ensimmäinen päiväkirjani.

Arkiaamuisin herätys viimeistään klo 5.30 kahvinkeitolle. Vaimon kanssa kahvit, seiskaan "montun reunalle". Nukkumaan, kun ehtii. Tavoite viim. klo 23.00. Tällä viikolla sähkölle ja valokuidulle tien alitusputkia.

Maanantai

Työn ohessa soittelin mm. Hannulle, emeritus puheenjohtajalle. Vaihdeltiin kuulumiset. Hyvää kuului.

Työpäivä meni muuten mukavasti, mutta iltakeikalla puomi "hipaisi" räystäskouruun.

Tiistai

Väsytti, mutta kahvi, pieni aamujumppa ja suihku piristi. Päivemmällä Makkosen Timo liitosta soitteli, ja hänenkin kanssaan vaihdeltiin kuulumisia sekä sovittiin alustavasti Kymppi-illasta. Yhdistyksen maarakennusjaoston pj. Timon kanssa suunniteltiin Maxpoon menoa perjantaina ja sen jälkeen maarakennusvaliokunnan kokoukseen Vantaalle. Aika lailla Timojen täyteinen päivä. Illalla vähän aikaisemmin kotiin ja vaimon sekä koirien kanssa pikku iltalenkki.

Keskiviikko

Tärylätkään vähän varaosien tilausta. Onnistui hyvin maisemakonttorista käsin. Kylän lauantaisten syysmarkkinoiden järjestelyä. Yrittäjien mainospyloniin uusien mainoksien ja led-valojen asennuksien sopimista. Kunnan aurauksistakin sovittiin. Pieni alle 5000:n asukkaan kunta halusi aurauksista kokonaisurakkaa, mutta onneksi tulivat järkiinsä.

Torstai

Päivän hyvä työ. Tein pienen lahjoituksen Lapin Aslak -pelastushelikopterille. Ifin yhteyshenkilö Janin kanssa sovittiin tapaamisesta lokakuussa. Juuri nyt kirjoittamassa tätä päiväkirjaa klo. 23.04. Yhden miehen yrityksessä saa tehdä monenlaisia juttuja, iltakeikalla melkein joka ilta. Niin saa pidettyä asiakaspiirin laajana siltä varalta, että työt vähenisivät joskus. Ei kyllä onneksi pitkiin aikoihin ole ollut työstä puutetta, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Aika paljon puhelimessa viikon varrella, vertaistukea puolin ja toisin, kollegoilta ja muilta kavereilta. 

Suunnitelma perjantaille

Aamulla normisti töihin, klo 11.15 kotiin, nopea ruokailu ja suihku. Maxpoon Hyvinkäälle, nopea kierros sielläkin. Käynti ainakin Koneyrittäjien teltalla. Sieltä Vantaalle kokoukseen. Vielä en tiedä, lähteekö Timppa K. mukaan. Jos vaimon ainakin saisi houkuteltua Jumboon shoppailemaan.

Sirpa jo varmaan odottelee tätä ja ajattelee, että onkohan Timppa unohtanut.

Oikein iloista ja aurinkoista syksyä teille kaikille :-)

Timo Laiho

Timo Laiho

Alakulosta yli

Jos syksy näyttää puunkorjuussa alakuloiselta, mukaillaan Tuntematonta sotilasta: Eiköhän pojat mennä tämänkin taantuman yli että heilahtaa!

Ihalainen Antti

Antti Ihalainen

Ylös

Aiempia viikon ajatuksia

Koneyrittäjät - Koneyrittäjien liitto ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet