ajatus viikon päätteeksi

Koneyrittäjien luottamushenkilöiden mietteitä julkaistaan näillä sivuilla perjantaisin. Ajatus viikon päätteeksi, ole hyvä.

22.05.2020 – Parisuhteen parantelua, hallituksen jäsen Jyrki Härkönen

15.05.2020 – Suomi on pitkä maa, hallituksen jäsen Pasi Mikkonen

Aiempia viikon ajatuksia

Parisuhteen parantelua

Suurimmalla osalla yrittäjiä ja Suomen kansaa menee nyt huonosti. Löytyykö mistään positiivista asiaa?

Kyllä. Yksin yrittävällä maarakentajalla on töitä ihan niin kuin normaalinakin keväänä. Pelkäsin minäkin, että yksityinen sektori lopettaa rakentamisen. Samalla menisivät ne pienetkin kaivu-urakat ja myöhästyneet jätevesijärjestelmien uusinnat, mutta puhelin on soinut tasaiseen tahtiin ja tilauskirja on täynnä alkukesältä. Nyt tekemistä rajoittavat lähinnä kyläteiden painorajoitukset. Kevät on ollut pitkä ja kylmä, eivät ole soratiet kuivaneet ainakaan Savon suunnalla.

Toinen positiivinen asia tässä keväässä on ollut se, että kalenterissa ei ole enää yhtään merkintää mistään kokousreissusta tai kesätapahtumasta. Kokoukset näkyvät onnistuvan etäyhteyksillä loistavasti. Niitä on saatu sovittua pidettäväksi ilta-aikaan, niin ei tule työajan menetyksiäkään, tai sitten on otettu tietokone polville ja kuulokkeet korville omassa maisemakonttorissa. Tiiviiseen tunnin-puolentoista palaveriin jaksaa ihan loistavasti osallistua vielä työpäivän jälkeenkin. Jää aikaa myös puolisolle ja lapsille. Tosin rouva on etätöissä kotona ja valloittanut tietokoneineen koko olohuoneen. ”Ole hiljaa, minulla on Teams menossa”, siinä sitä sitten parannetaan parisuhdetta…

Kesä on tulossa, illalla on valoisaa pitkään eikä aamulla tarvitse keittiöön valoja aamukahvin aikaan. Kaikesta huolimatta ja juuri siksi ollaan kotosalla, nautitaan kesästä ja vietetään perheen kanssa rauhallinen kesä(loma) ilman paineita osallistua joka viikonloppu johonkin hiivatin kylätapahtumaan.

Jyrki Härkönen

kokouskone

Ylös

Suomi on pitkä maa

Kevätterveisiä täältä kahdeksan surmanluodin, keihäskarnevaalien ja mummon pitäjästä, keskeltä Suomea.

Olemme metsävaliokunnan kanssa pitäneet Teams-palavereja joka perjantaiaamu alan vallitsevan tilanteen vuoksi. Tällä kertaa on ollut mahtava huomata, että se tilanne, mikä itsellä on omien harmien ja kelien kanssa, onkin kaverilla 200 km päässä aivan eri. Vertaistuki toimii ja v*ttuilu on välittämistä.

Tänä talvena on ollut puunkorjuussa erikoisia tilanteita. Toiset ovat hakanneet koko talven kesäkohteita. Toiset ovat kahlanneet yli metrin hangessa. Pohjoisessa on kuitua liikaa ja etelässä liian vähän. Välillä koneet ovat liian isoja ja välillä liian leveitä. Ja nyt niitä on liikaa.

On ollut lakkoja, pakkoseisokkeja ja organisaatiomuutoksia. Lisäksi se yksi harmi, jota en nimeltä mainitse, koska sitä ei meilläpäin ole näkynyt. 

Huomisen ennustajat kertovat synkkiä tarinoita. Toiset kertovat, että metsäala selviää parhaiten tulevista iskuista.

Silloin kun on huono aika kannattaa investoida. Tällä kertaa meidän alallamme se ei tarkoita, että lisää koneita tai uudempia vehkeitä, vaan, että nyt olisi paikka investoida ihmisiin. 

Uskallan väittää, että näinä aikoina jokainen työntekijöihin ja heidän hyvinvointiinsa tehty satsaus muistetaan tulevaisuudessa. 

Sen ei tarvitse olla iso asia. Eikä siihen mene välttämättä paljon rahaa tai aikaa. Pääasia on ajatus, että olet meille tärkeä tyyppi. Näistä lomautuksista ja seisokeista huolimatta olet tärkeä ja sinua tarvitaan tulevaisuudessa. 

Kuka sanoisi tämän saman sinulle?

Yrittäjyyden välillä syvissäkin vesissä näin kahlailee

Pasi

Pasi Mikkonen

Ylös

Aiempia viikon ajatuksia

 

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet