ajatus viikon päätteeksi

Koneyrittäjien luottamushenkilöiden mietteitä julkaistaan näillä sivuilla perjantaisin. Ajatus viikon päätteeksi, ole hyvä.

30.09.2022 – Ensimmäinen lukko kaakkoisrajalla? Koneyrittäjien varapuheenjohtaja Mika Jormakka

22.09.2022 – Huoltovarmuus on koetuksella, Koneyrittäjien varapuheenjohtaja Marko Vainionpää

15.09.2022 – Ainoa uusiutuva on EU:n päättömät direktiivit, Satakunnan Koneyrittäjien puheenjohtaja Jukka Storberg

Aiempia viikon ajatuksia

Ensimmäinen lukko kaakkoisrajalla?

Viime päivinä olen joutunut kysymystulvaan ollessani yhteyksissä sisä-Suomeen. Miten siellä rajan pinnassa sujuu? Oletko valmiina, jos sattuu jotain odottamatonta rajalla? Onko laukut jo pakattuna, jos pitää lähteä evakkoon? En olisi uskonut koskaan joutuvani miettimään tämmöisiä asioita.

Toisaalta asun paikalla, missä rajoja on siirrelty vuosisatojen varrella useasti. Osapuolena ovat olleet Ruotsi, Venäjä ja Suomi. Pähkinäsaaren rauhasta vuodelta 1323 jatkosotaan 1944 on ollut useampi kahakka tällä välin. Meillä on puolitosissaan leukailtu, että milloin Venäjältä tullaan rajan yli.

Olen kuullut, että 75 vuoden välein ihmisillä on tapana järjestää isompia sotia. Ihmisen muisti on unohtanut sodan kauheudet tässä ajassa. Viimeisimmästä isommasta sodasta on kulunut 78 vuotta. Toivon sydämestäni, että tämä kansanviisaus ei pitäisi paikkaansa meidän kohdallamme.

Euroopassa on käynnissä täysimittainen sota, joka vaikuttaa elämäämme jo nyt todella paljon. Se on surullisinta, että yhteiskunnan heikoimmat yksilöt joutuvat kantamaan raskaimman taakan jo nyt vallitsevasta tilanteesta. Jos jotain hyvää tästä tilanteesta kaivamalla saa ylös, on se, että perusasiat ovat palanneet arvoonsa.

Toivoisin vielä itsekeskeisyyden vähenemisen ja kanssaihmisistä välittämisen tulevan muotiin ja jäävän ikuisiksi ajoiksi tavaksi toimia. Silloin ei maailmassa tarvitsisi kenenkään viritellä sotaisia ajatuksia naapureitaan vastaan. Näihin haaveisiin päätän tämän kirjoituksen. Toivottavasti järki voittaa, rauha saapuu ja jälleenrakentamisen aika alkaa.

Hyvää viikonloppua ja valoisia ajatuksia pimenevään syksyyn.

Mika Jormakka

Mika Jormakka

Ylös

Huoltovarmuus on koetuksella

Turve auttaisi, mutta sille tarvitaan pidempää näkymää. Päätöksiä tarvitaan nopeasti, tai ensi kesänkin tuotanto menetetään.

Ylös

Ainoa uusiutuva on EU:n päättömät direktiivit

Nyt on sitten saatu päänavaus Euroopan unionin metsiä koskevaan sääntelyviidakkoon.

Vuoden 2030 jälkeen puu ei ole enää uusiutuvaa eli energiapuun korjuuta ei sitten enää suosita.  Ainoastaan teollisuuden sivuvirrat luetaan uusiutuviin, mutta päätehakkuun oksamassaa ei.

Puun polttoa ei kielletä, vielä. Pahaa pelkään, että sekin päivä vielä tulee.

Kun ideologia on tarpeeksi vahva, niin biologia jää toiseksi.

Muutenkin tuntuu, että Suomea viedään kuin litran mittaa Euroopassa. Fortumin miljardit Uniperille ensin ja nyt Saksa aikoo kansallistaa koko Uniperin, missä menee 15 miljardia Kankkulan kaivoon.

Kaikkia kokouksia ei pidä käydä sähköpostin tai tekstiviestien välityksellä, jopa Teams olisi parempi.

Jukka Storberg

Jukka Storberg

Ylös

Aiempia viikon ajatuksia

 

 

 

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet