ajatus viikon päätteeksi

Koneyrittäjien luottamushenkilöiden mietteitä julkaistaan näillä sivuilla perjantaisin. Ajatus viikon päätteeksi, ole hyvä.

15.01.2021 – Otetaan lompit, Pirkanmaan Koneyrittäjien puheenjohtaja Jussi Mikkola

07.01.2021 – Uuteen vuoteen, Karjalan Koneyrittäjien puheenjohtaja Teemu Myller

Aiempia viikon ajatuksia

Otetaan lompit

Joulusta on päästy eroon ja vuosi 2021 saatu alkuun. Tällä hetkellä pakkanen auttaa puunkorjuuta. Toivoa sopii, että kylmä kausi jatkuu, jotta päättäjät huomaisivat, että turvetta tarvitaan jatkossakin.

Itse en ole ollut innokas kirjojen lukija, mutta nyt on tulleet nämä äänikirjat kuunneltavaksi. Kun tuolla koneessa istuu ja kuuntelee äänikirjaa, päivä vierähtää mukavasti. Tuossa kuuntelin Einari Vidgrénin elämänkerran. Einari oli oikein yrittäjä. Hän pääsi näkemään ja kokemaan metsäpuolen kehityksen. On todella hienoa, että tällainen elämäntarina on kirjoitettu.

Itse pääsin viemään Pirkanmaan Koneyrittäjien onnittelut Metsäkoneurakointi Teräväinen Oy:lle Ikaalisiin. Heidät oli valittu 2020 Ikaalisten vuoden yrittäjäksi. Heille vielä onnittelut Einarin sanontaa lainaten: otetaan lompit juhlan kunniaksi.

Jussi Mikkola

Jussi Mikkola

Ylös

Uuteen vuoteen

Tästäpä se taas lähtee yksi Koneyrittäjien ajatus viikon päätteeksi -ketju käyntiin. Vuosikin on vaihtunut ja almanakka näytti viimeisimmän tarkistuksen mukaan lukeman 2021.

Joulu on juhlittu, ja Pohjois-Karjalassa talvi alkaa olemaan hyvässä vauhdissa. Tällä uuden vuoden ensimmäisellä viikolla on koettu ensimmäiset varsinaiset pakkaskelit, ja korjuut metsissä ovat täydessä vauhdissa. Traktori- ja maanrakennusurakoitsijoillakin töitä on riittänyt, lunta on näille perukoille saatu useampana päivänä. Lumipeitteen paksuus vaihtelee paikasta riippuen 15–30 cm. Tehtävä on, kun on keliä.

Päivänpolitiikkaa seuratessa olen päätäni pyöritellyt. Poliittisia päätöksiä tehdään hatarilla perusteilla ilman kunnollista kokonaiskuvaa. Surullisena esimerkkinä turvealan alasajo, joka tapahtuu odotettua nopeammalla aikataululla ja laajuudella. Torstaiaamuna herätessä törmäsin ensimmäisenä uutiseen Trumpin kannattajien tunkeutumisesta Yhdysvaltain kongressiin. Ikkunasta piti tarkistaa, minkä värinen taivaanranta on, vieläkö kannattaa töihin lähteä. Lähdin kuitenkin, mutta mietin, josko tässä maailmansirkuksessa olisi jarrumiehen paikka auki tuossa hulluuden junassa, mikä uutisotsikoissa välillä viilettää. Siinä olisi sukupuolineutraalisti ilmaistuna hyvälle oletetulle henkilölle töitä.

Koronapandemia jatkaa kulkuaan, ja onpa virus ehtinyt jo muuntuakin matkan varrella. Poikkeusoloja eletään vielä useampi kuukausi. Vuoden vaihtuessa perinteisesti yhdistysten ja liiton luottamushenkilöinä aloittaa uusia innokkaita jäseniä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaisia päätöksiä uusi vuosi tuo tullessaan!

Hyvää kuluvaa uutta vuotta!

Teemu Myller

Teemu Myller

Ylös

Aiempia viikon ajatuksia

 

 

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet