Etusivu > Yhdistykset > Kanta-Häme > Toiminta

KUTSU, Kanta-Hämeen Koneyrittäjien 50-vuotisjuhlaan, syyskokoukseen ja pikkujouluun lauantaina 30.11.2019 Scandic Aulangolle. 
Tilaisuus alkaa syyskokouksella klo 13.00-15.00.
Sitovat ilmoittautumiset 11.11.2019 mennessä sihteerille kantahameen@koneyrittajat.fi 
Yhdistys tarjoaa jäsenen juhlan. Ei jäsenen hinta 150€/hlö. 
Nähdään Aulangolla!

Päivän aikataulua:

Juhlan teema on: Virkeä ja hyvinvoiva Koneyrittäjä
klo 13.00 Syyskokous
klo 15.00 Majoittautuminen hotelliin
klo 16-17.00 Keilaus
klo 19.00 Jouluinen Illallinen
klo 21.00 J. Karjalainen
Sunnuntaina aamupalan jälkeen klo 11.00 sauvakävely
ihanissa Aulangon maisemissa.
 


Hyvä Koneyrittäjä,

Kaakkois-Suomen Koneyrittäjät järjestää Luumäellä Juurikkalan Metsästäjät ry:n kanssa hirvijahtiviikonlopun 23. - 24.11.2019.<tel:+3582324112019> Hirvijahti järjestetään koira- ja ajomiesjahtina alkaen molempina aamuina klo 8.00 osoitteessa Majakuja 9, 54590<tel:+35854590> Kaitjärvi. Jahtivierailla on mahdollisuus tulla passiin, ajomieheksi tai muutamalla myös koirajahtiin.

Osallistumismaksu yöpymisestä on 35€/hlö/vrk Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talossa (Nikkarintie 124, 46530 Kannuskoski) sisältäen liinavaattet ja pyyhkeet. Majoituspaikassa yöpymistilojen välittömässä läheisyydessä on ruoanlaittomahdollisuus (liesi, kahvinkeitin, mikro ja jääkaappi). Majoituspaikasta on n. 10km matka jahdin aloituspaikalle ja 15 km lähimpään kauppaan. Kuvia majoitustiloista (Navetan Vintti) www.tuhannentarinantalo.com/majoitus<http://www.tuhannentarinantalo.com/majoitus>.

Jahtiin mahtuu mukaan n. 15 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistujat tarvitsevat mukaan metsästyslain mukaisen turvavaatetuksen (oranssi päähine ja liivi). Lisäksi kaikki osallistujat tarvitsevat eväät jahtipäivän ja majoittumisen ajaksi. Passimiesten tulee lisäksi esittää voimassa oleva metsästyskortti, hirvikokeen hyväksytty suorituskortti ja aseen hallussapitolupa.

Lauantaina jahtipäivän kruunaavat savusauna ja palju, jotka lämpiävät päivän päätteeksi majoituspaikassa. Saunan jälkeen on tarjolla yhteistä iltapalaa.

Ilmoittautumiset 15.11.2019 mennessä sihteeri Sari Vanhalakalle kaakkoissuomen@koneyrittajat.fi<mailto:kaakkoissuomen@koneyrittajat.fi> tai 040 551 5305

Tiedote metsäjäsenille 10/2019

METSÄASIAA KANTA-HÄMEEN KONEYRITTÄJIEN JÄSENILLE

Puunkorjuutoimialalla on tapahtunut nopea käänne vuoden 2019 jälkipuoliskolla. Liiton tekemän markkinakyselyn perusteella huomattava määrä alan yrittäjistä ilmoitti työmäärien vähentyvän merkittävästi kuluvan syksyn aikana tai on jo vähentynyt. Toki jokainen on varmasti huomannut tämän itsekin.

Yrittäjille esitetyt syyt korjuumäärien laskuun ovat olleet epävarmuudet sahatavaramarkkinoilla sekä huoltoseisokit joiden takia sellutehtaat eivät olet käyttäneet suunniteltua määrää havukuitupuuta vaan sitä on kertynyt varastoon.

Sahatavaramarkkinaa häiritsee Keski-Euroopan ja Ruotsin laajat metsätuhot. Tuhoalueilta tulee suuria määriä halpaa tukkia sahoille joka on vaikuttanut merkittävästi myös sahatavaran hintaan. Sahatavaran kulutus ei ole maailmanlaajuisesti juuri laskenut, mutta hinta on laskenut huomattavan paljon. Vientiin vaikuttavat epäsuorasti myös Kiinan ja USA:n kauppasota sekä Iso-Britannian EU-eron aiheuttama epävarmuus. Iso-Britannia on merkittävä vientimaa esimerkiksi vanerille.

Myös työmarkkinoilla tilanne tuntui olevan päinvastainen kuin vuosi sitten. Vuosi sitten kuljettajista oli pulaa. Nyt kyselyn mukaan niiden joukko on kasvanut joilla on työvoimaa liikaa.

Liittokokouksen toimialakokouksessa useat yrittäjät kertoivat, että myös kone- ja kuorma-autorahoitusten ehdot ovat kiristyneet syksyn aikana. Etenkin ei-tuottavaan kalustoon kuten siirtoautoihin on ollut vaikeuksia saada rahoitussopimusta.

HUIPPUVUOSI EI NÄY TULOKSISSA

Liiton tekemän selvityksen mukaan 2018 oli työmäärällisesti huippuvuosi puunkorjuualalla, mutta alan yritysten tulostaso jatkui laskuaan. Hintakyselyn perusteella yksikköhinnat ovat hiukan nousseet, keskimäärin kustannusindeksin tason mukaisesti, mutta ei enempää.

Liiton selvitys on saanut runsaasti mediahuomiota alan julkaisuissa ja viestiä on viety myös suoraan asiakasyhtiöille.

LIITTOKOKOUS

50.liittokokous järjestettiin Tampereella 19.-20.10. Isäntänä Pirkanmaan Koneyrittäjät.

Liittokokous valitsi järjestön puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle Markku Suomisen jatkamaan tehtävässään.

Liittokokous päätti myös vaihtaa järjestön nimeä. Jatkossa nimi on Koneyrittäjät ry entisen Koneyrittäjien Liitto ry:n sijaan.

Metsävaliokunta jatkaa entisessä kokoonpanossaan: Mika Jormakka pj, Teemu Tolppa vpj, Hannu Hokkanen, Juho Pihlajaviita, Kimmo Kulojärvi, Pasi Mikkonen.

Kantahämäläisistä luottamustehtäviin valittiin Heikki Niittylä (maanrakennusvaliokunnan jäsen sekä hallituksen varajäsen) sekä Teemu Tolppa (metsävaliokunnan vpj sekä hallituksen jäsen).

Liittokokouksessa järjestettiin myös toimialakokoukset. Metsäalan toimialakokouksessa oli runsas osanottajajoukko, arvioiden mukaan ennätysmäärä. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaista markkinatilannetta, yrittäjien koulutustarpeita ja alan viestintää.

Toimialakokous otti voimakkaasti kantaa ympäristöasioihin. Yleinen mielipide oli, että alan yrittäjät ja työntekijät tekevät jo paljon pieniä hyviä ympäristötekoja päivittäin, mutta ne pitäisi saada näkyvämmin esiin.

NOSTURITARKASTUKSET

Pitkän odottelun jälkeen asiat etenevät taas ministeriöissä. Pitkään pöydällä ollut asetus on tarkoitus antaa marraskuun aikana ja sen on määrä tulla voimaan 1.3.2020 eli tämän jälkeen ajokoneiden nostureiden määräaikaistarkastuksista luovutaan.

Aluehallintovirastoon ja auditointiyrityksiin on oltu yhteydessä ja tiedotettu asiasta. Asiaan on suhtauduttu ymmärtävästi ja saatujen tietojen mukaan nosturitarkastuksista voidaan jo luopua ns. lievemmän lain periaatteen mukaan eikä siitä tulee enää huomautusta auditoinnissa tai rikosoikeudellisia seurauksia.

AVI ja auditoijat kuitenkin muistuttavat, että vaikka määräaikaistarkastuvaade poistuu, on työnantaja edelleenkin vastuussa siitä, että työkoneet ja laitteet ovat asianmukaisessa kunnossa ja turvallisia käyttää.

Lisätietoa Koneyrittäjien sivuilla, Ekstranetissä.

METSÄKONEALAN TES

Metsäkonealan TES päättyy 31.1.2020. Tunnustelut osapuolten välillä on aloitettu ja varsinaiset neuvottelut myöhemmin syksyn aikana.

TES neuvotteluosapuolet ovat Koneyrittäjät ry ja Teollisuusliitto. Koneyrittäjien neuvottelijat ovat Mika Jormakka, Pasi Mikkonen ja Hannu Hokkanen sekä toimiston edustajana toimitusjohtaja Matti Peltola ja Simo Jaakkola.

Neuvotteluista ja niiden etenemisestä tulee lisätietoa Koneyrittäjien Ekstranetiin sitä mukaan kun tiedotettavaa on.

Rekrytointeja tai palkankorotuksia suunnittelessa sekä urakointisopimuksita tehdessä tai tarkistettaessa on hyvä tiedostaa, että TES on päättymässä eikä uuden TES:n sisällöstä ja vaikutuksista esimerkiksi kustannuksiin ole vielä tietoa.

DATAPANKKI

Koneyrittäjien Datapankin suosio jatkaa kasvuaan. Datapankkin on työkalu koneista kerättävän tuottavuustiedon seurantaan. Datapankin tarjoamaa tietoa voi käyttää oman liiketoiminnan kehittämisen, koneiden tai kuljettajien tuottavuuseurantaan sekä olosuhteiden tai asiakkaiden vertailuun. Datapankki on Koneyrittäjien oma, asiakkaista tai konevalmistajista riippumaton sovellus.

Viimeisimpänä Datapankkiin on tulossa päivitys jolla myös ajokoneet saadaan seurannan pariin.

KONEYRITTÄJIEN METSÄPÄIVÄ TAMPEREELLA

Koneyrittäjien Metsäpäivä järjestetään tänä vuonna Tampereella ja tammikuun 30. tai 31.päivä.

Liiton toimiston metsätiimi valmistelee päivän ohjelmaa. Kutsut ja ilmoittautumisohjeet ilmestyvät syksyn aikana KL-uutisiin, Koneyrittäjä-lehteen sekä Koneyrittäjien nettisivuille.

Viime vuoden metsäpäivä oli Helsingissä. Luennot ja keskustelu liittyi metsäalaan hiukan laajemmasta näkökulmasta. Tänä vuonna päivä on Tampereella ja vuorostaan keskitytään lähempänä yrittäjien arkea oleviin asioihin.

SYYSKOKOUS JA 50-VUOTISJUHLA AULANGOLLA

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien syyskokous ja 50-vuotisjuhla järjestetään Aulangolla la 30.11 lauantaina.

Syyskokouksessa on asialistalla mm. Koneyrittäjien hallituksen esittämiä sääntömuutoksia joten jäsenistöä odotetaan runsaasti paikalle yhteisistä asioista päättämään.

Syyskokouksessa tehdään myös yhdistyksen henkilövalinnat luottamustehtäviin tulevalle vuodelle. Perinteisesti poissaolijat on valittu joten kannattaa olla paikalla äänestämässä kaveria jos ei halua töihin…

Luottamustehtäviin kaivataan uusia, aktiivisia ihmisiä ettei järjestötoiminnassa päättäjien piiri käy liian pieneksi. Mukaan kannattaa lähteä jos vähänkin on kiinnostusta ja osallistuminen sitten omien ajankäyttömahdollisuuksien mukaan. Parasta olisi kun yhdistyksen hallituksessa olisi edustettuna mahdollisimman laaja-alainen joukko eri toimialoilta (metsä, energia, maanrakennus) ja yhdistyksen puheenjohtajana sekä jaostovastaavina mahdollisimman aktiiviset ihmiset.

Omasta halukkuudestaan tai muista ehdotuksista henkilövalintoihin voi ilmoitella myös etukäteen esimerkiksi puheenjohtajalle, sihteerille tai istuvalle hallitukselle.

Syyskokouksen jälkeen on ohjelmassa alustavasti keilaamista ja juhlaillallinen.

Minna lähettää kutsut kun ohjelma varmistuu.

Terveisin,

Teemu Tolppa

metsäjaosto

teemu.tolppa@koneyrittajat.fi

puh 040 530 0920


Kappale kauneinta Suomea

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Kesäretkibussi starttasi kauniissa kesäisessä säässä Hämeenlinnasta torstaina 29.8. Linja-auton nokka näytti kohti Joensuuta ja hovikuljettajamme Kauko Palonen ajeli penkkirivejä turvallisesti paikasta toiseen. Menomatkalla vaihdettiin kuulumiset ja iloinen puheensorina siivitti matkan taittumista. Ensimmäinen pysähdys pidettiin vasta Punaisen piipun kievarilla, Juvalla. Tarjolla oli hyvännäköisiä herkkuja jokaiseen makuun.

Seuraavalla pysähdyksellä ravittiin kehoa enemmän hengellisesti kun pysähdyimme Valamon luostarilla. Pieni seikkailu hiljentyen, kierrellen, noviisien ja munkkien elämää seuraillen kahvikupposen tai munkkiliköörin äärellä.

Joensuussa meitä vastassa oli illan ja seuraavan aamun isäntämme John Deeren Antti Harala, tuttavallisemmin Deeren Antti. Ohjelmassa oli saunomista ja syömistä. Mikäli sanonta "Nauru pidentää ikää" pitää paikkansa, niin kyllä taas muutaman vuoden saimme lisää.

Perjantaina oli matkamme kohokohta, John Deeren Joensuun tehdas. Hienoa Suomalaista työtä ja osaamista. Oli kyllä mielenkiintoista seurata ja nähdä, miten isot koneet valmistuvat osa osalta. Kahdeksan konetta päivässä ja yhden koneen valmistus kesti kahdeksan päivää.

Tehdaskierroksen ja lounaan jälkeen vatsat pinkeinä istuimme linja-autoon ja suuntasimme Lappeenrantaan. Matkalla poikkesimme Parikkalan patsaspuistoon. Mielenkiintoinen paikka. Veijo Rönkkösen (1944-2010) taiteelliset betonipatsasluomukset esittivät Veijon joogaharrastuksen innoittamana erilaisia eri asennoissa joogaavia aikuisia ja akrobaattisissa asennoissa olevia lapsihahmoja. Kyseessä on Suomen tunnetuin ITE-taiteen teoskokonaisuus, jonka mahdollisti rahallisesti Veijon oma palkkatyö. Pienellä puistoalueella on satapäin (noin 560) moni-ilmeistä ja –aiheista betonipatsasta.

Lappeenrannassa meillä oli tarkoitus lähteä Saimaalle risteilemään, mutta poikkeussyistä iltaristeilyt oli peruttu. Ei haitannut, me tehtiin linja-autolla turistiajelu pitkin Lappeenrantaa ja poikettiin myös ihailemaan hiekkalinnoja ja vanhan linnoituksen aluetta. Ja maistuipa meille torin vohvelit, atomit ja vetykin iltakävelyllä.

Lauantaina aamupalan jälkeen lähdimme Vaalimaan rajalle. Oli naisten vuoro päästä hypistelemään. Kävimme Zsarin outlet kylässä. Pikkupussukoiden kanssa jokainen palasi bussille shoppailuajan jälkeen. Jotakin pientä tuliaista kylästä löytyi kotiin viemiseksi.

Shoppailun jälkeen aloitimme kotimatkan. Ei meillä ollut kiire minnekään, joten Kotkan kohdalla poikkesimme valtatie 7 ja teimme Kotkan vanhassa kaupungissa ja satamasaaristossa kiertoajelulenkin. Sopivassa kohtaa linja-auto laitettiin parkkiin ja kävimme syömässä.

Matka ilman liian tiukkoja aikatauluja on juuri meille sopiva tapa lomailla ja viettää kesäretkeä. Paljon nähtiin ja koettiin sekä opittiin.

Uusia, hienoja teitä ja tiemaita pitkin ajellessa, huomasimme, että Itä-Suomeen on suunnattu viimevuosina paljon rahaa tiestön parantamiseen. Ihan nippelintietona tarkistimme, että Hamina-Vaalimaa välisellä moottoritietyömaalla oli liikuteltu maa-aineksia 7 miljoonaa kuutiota (puolet kiveä ja puolet maata). Maanrakentajille on töitä riittänyt. Komeaa oli baana.

 


Tervetuloa juhlimaan! Koneyrittäjät 50 vuotta 14.–15.6.2019

Koneyrittäjien liiton ja Koneyrittäjä-lehden 50-vuotisjuhlia vietetään 14.–15.6.2019. Juhlat alkavat perjantaina cocktailtilaisuudella Lasipalatsissa Helsingissä klo 13-16, jonka jälkeen siirrytään omilla kyydeillä Länsisatamaan. Juhlat jatkuvat Silja Europalla risteillen Tallinnaan. 

Laiva lähtee Helsingistä perjantaina 14.6.2019 klo 17.30 ja takaisin Helsinkiin saavutaan lauantaina klo 16. Lauantaina aamupäivällä on mahdollisuus käydä maissa Tallinnassa.

Alustavat hinnat:

A-luokan 2 hengen hytti            162 € + alv 0 % /hlö

A-luokan 1 hengen hytti            215 € + alv 0 % /hlö

B-luokan 2 hengen hytti            150 € + alv 0 % /hlö

B-luokan 1 hengen hytti            190 € + alv 0 % /hlö

DeLuxe-luokan 2 hengen hytti   240 € + alv 0 % /hlö

DeLuxe-luokan 1 hengen hytti   350 € + alv 0 % /hlö

DeLuxe-luokan hyttejä rajoitettu määrä.

Hintaan sisältyy hytti, illallinen, aamiainen sekä lounas laivalla.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät tarjoaa jäsenelleen A-luokan 2 hengen hytin 162€. Avec laskutetaan.
Ilmoittautumiset 12.3.2019 mennessä Kanta-Hämeen sihteerille Minnalle  kantahameen@koneyrittajat.fi
(puh 0504914975). Minna ilmoittaa Kanta-Hämeen Koneyrittäjien osallistujat kaikki kerralla Mirvalle  13.3.2019.

Ilmoittautumiset ovat sitovia.
Osallistumisen voi perua kuluitta 13.3.2019 saakka. Jos varattu paikka perutaan sen jälkeen tai jätetään kokonaan perumatta, veloitetaan koko hinta ilmoittautuneelta.

Ilmoittautuessa ilmoita osallistujien etunimi, sukunimi, yritys, sähköposti, laskutusosoite, syntymäaika, mikä hytti ja muut toiveet (esim. kenen kanssa samaan hyttiin).

Olette kaikki jäsenet meille hyvin tärkeitä! Lähdetään juhlimaan isolla porukalla.
Tule mukaan!!!

 


Kutsu TULOREKISTERIN INFO-iltaan perjantaina 1.3.2019

Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019. Kaikki palkkatiedon maksajat ilmoittavat tulorekisteriin tiedon ansiotuloista reaaliaikaisesti ja maksukohtaisesti. Myös palkkaennakot ilmoitetaan tulorekisteriin ennakon maksupäivän mukaan.

Onko sinulle herännyt kysymyksiä aiheesta?
Milloin tiedot pitää ilmoittaa? Minne tiedot ilmoitetaan? Mistä saan tunnukset? Voiko palkkaennakon vähentää palkkapäivän palkasta ja tehdä ilmoitukset tulorekisteriin palkkapäivän mukaisesti palkkapäivänä? Miten kulukorvaukset ilmoitetaan?

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan Koneyrittäjät kutsuvat Jäseniään ja myös EI-jäseniä yhteiseen TULOREKISTERIN INFO-iltaan Teboilin Pirkanhoviin (os. Kelhontie 254, 37500 Lempäälä) perjantaina 1.3.2019 klo 18-20.00.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita jäsentemme lisäksi aiheesta kiinnostuneet ei-jäsenet (mahdolliset uudet jäsenemme J). Eli otathan kaverinkin mukaan.

Tilaisuuteen tilat ja tarjottavat tarjoaa Teboil.

Illan ohjelma:

18.00-20.00   Tervetuloa!  
Otetaan tarjottavat ja aloitetaan tilaisuus. Tarjottavista voi nauttia tilaisuuden aikana.

Koneyrittäjien viestintäpäällikkö Sirpa Heiskanen kertoo illan teemasta, tulorekisteristä.
Kysymyksiä tai mieltä askarruttavia ajatuksia tai kokemuksia voi ja saa esittää Sirpan esityksen aikana.
Tarkoitus on, että kysymyksiin ja epäselviin tilanteisiin löytyisi vastaus illan aikana.
Kysymyksiä voi laittaa Sirpalle jo valmiiksi sähköpostiin
sirpa.heiskanen@koneyrittajat.fi  

Ilmoittauduthan tilaisuuteen sähköpostilla kantahameen@koneyrittajat.fi 27.2.2019 mennessä, jotta tiedämme varautua tarjottavien määrään ja mahdollisiin erityisruokavalioihin. Ilmoittautumisen yhteydessä voit laittaa sähköpostiin jo valmiiksi sinua askarruttavia kysymyksiä tulorekisteristä, jotta varmasti saat vastauksen perjantaina.

Lämpöisesti Tervetuloa

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät ry


Etelä-Suomen ja Kanta-Hämeen koneyrittäjät Tervetuloa.

PERINTEINEN KOKOPERHEEN PILKKI-ULKOILUPÄIVÄ

AIKA                      LAUANTAINA 2.3.2019 KELLO 10.00

PAIKKA                 MESSILÄ CAMPING, SATAMAPOLKU 1, 15980 MESSILÄ

OHJELMA:

10.00 KOKOONTUMINEN JA AAMUKAHVI

                  10.30 PILKKIMINEN

                  10.30 LASKETTELU 

                 13.45 KALASAALIIDEN VERTAILU

                 14.00 LOUNAS

TILAISUUS ON MAKSUTON    IF/maksaa 3h laskettelu lipun halukkaille. Omat varusteet.

ILMOITTAUTUMINEN 28.2.2019 MENESSÄ RUOKAILUA JA LASKETTELUA VARTEN 

p.  0400 212 516 tai etelasuomen@koneyrittajat.fi  

Kanta-Häme Minna-sihteerille kantahameen@koneyrittajat.fi tai puh 0504914975

Tule nauttimaan pilkkimisestä tai laskettelusta tai muuten vaan ulkoilusta ja mukavasta seurasta.

Messilästä löytyy myös pulkkamäki.

TERVETULOA!

Etelä-Suomen Koneyrittäjät ry

Huvijaosto

                                                           


Syyskokous ja Pikkujoulut

Tänä vuonna järjestämme yhdistetyn Syyskokouksen ja Pikkujoulut, pe 30.11.- la 1.12.2018 Ikaalisten kylpylässä. Perjantai-illasta klo 17.00 aloitamme syyskokouksella (kokoustila Ikaalisten kylpylän päärakennuksessa). Syyskokouksessa mukana Koneyrittäjien liiton asiantuntija Timo Makkonen ja Teboilin Pekka Vesa sekä IF-vakuutuksen Maarit Jalasjoki.

Illalla sitten NAUTITAAN PIKKUJOULUN HURMASTA neljän Koneyrittäjien yhdistyksen voimin, Kanta-Häme, Satakunta, Lounais-Suomi ja Pirkanmaa. Ikaalisten kylpylässä illan tähtiesiintyjinä Popeda, Taikakuu sekä Leewings. Syyskokouksesta ja pikkujouluista lisätietoja Jäsenpostissa ja sihteeriltä.
Olemme varanneet Ikaalisten kylpylän päärakennuksesta 15 kappaletta 2 hengen huoneita. Ilmoittautumisia otetaan vastaan jo nyt. Sitovat ilmoittautumiset Minna-sihteerille kantahameen@koneyrittajat.fi tai viestillä numeroon 0504914975.
Toki, pelkkään syyskokoukseen voi tulla ilmoittautumatta. Syyskokous on kaikille jäsenillemme avoin. Tervetuloa vaikuttamaan!

Syyskokous kutsun ja Pikkujoulukutsun lähetämme vielä lokakuussa, mutta ILMOITTAUTUA VOI JO NYT! Varatut huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!


KANTA-HÄMEEN KONEYRITTÄJIEN  BUSSIKYYTI
FinnMETKO- näyttelyyn HÄMEENLINNASTA LAUANTAINA 1.9.2018

Bussi lähtee Metsäkonepalvelun pihasta (Konepajantie 12) reittiä Hml-Tuulos-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä. Myös matkalta pääsee sopivalta pysäkiltä kyytiin.

Alustava aikataulu: lähtö 6.30 Hml ja paluukyyti lähtee Jämsänkoskelta klo 16.00 ja on Hämeenlinnassa n. klo 18.00. Bussi menee pääportin viereen.

Ilmoittautumiset Teemu Tolpalle. Mieluummin sähköpostilla tai viestillä niin jää muistiin. teemu.tolppa@mkpd.fi / 0405300920.

Yhdistyksen jäsenille ja  "seuralaisille" FinnMETKON linja-autokuljetus ei maksa mitään.

MENNÄÄN YHDESSÄ

toivoo Kanta-Hämeen Koneyrittäjät
 

FinnMETKO 2018 on Suomen suurin konealan tapahtuma. Koneiden työnäytökset ja koeajot ovat näyttelyn keskeinen piirre. Metsä- sekä maanrakennuskoneiden työnäytökset ja puuenergialaitteiden haketus- ja murskausnäytökset ovat näyttelyn keskeistä antia.

Kuljetusala on perinteisesti voimakkaasti mukana messuilla. Perävaunukaluston valmistajat ja kuorma-autojen maahantuojat ovat paikalla pääportin läheisyydessä. Hyötyajoneuvojen esiintyminen näyttelyssä on saanut vahvan jalansijan. Tarvike- ja varaosatoimittajat ovat paikalla kaikki. Näyttelyssä tehdään laitekauppaa satojen tuhansien eurojen arvosta. Alan huoltoyritykset ovat esillä laajasti.

Maarakennus-, bioenergia- ja puunkorjuukaluston työnäytöksiä voi seurata Kaakkolammin soranottoalueella ja harvennushakkuupalstoilla.

Järjestyksessä 17. FinnMETKO -näyttely toteutetaan 30.8.–1.9.2018 Jämsässä, Gradia Jämsän, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueilla. Näyttely levittäytyy yli 100 ha:n alueelle. Näyttelypäivät ovat torstai, perjantai ja lauantai. Näyttely on avoinna päivittäin klo 9.00–17.00.

Edellisessä FinnMETKO 2016 -näyttelyssä Jämsässä vieraili kolmen näyttelypäivän aikana yli 36 000 näyttelyvierasta.Näyttelyyn oli ilmoittautunut yli 400 näytteilleasettajaa.

Näyttelyssä on suuret sisähallitilat, joissa esiintyy yli 80 yritystä. Kokonaisnäyttelyalue on yli 200 ha pysäköintialueineen. Pysäköintialueita on tuhansille autoille ja sadoille busseille. Näyttelyn eri alueiden välillä on maksuton bussikuljetus.

FinnMETKO 2018 -näyttelyn vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy. Näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjien liitto ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry.

Lisätietoja FinnMETKOsta löydät osoitteesta https://www.finnmetko.fi/pages/kaevijoeille/naeyttelyn-esittely.php

 


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Vuosikokous pidettiin Forssan IF-vakuutuksen tiloissa  tapaturmapäivänä, perjantai  13.4.2018.

If:in yhteyshenkilömme Maarit Jalasjoki hemmotteli meitä maittavilla kahvitarjottavilla. Hyvän naposteltavan äärellä vaihdettiin kuulumisia ja kuultiin If-vakuutuksen uudesta Koneyrittäjille suunnatusta moottorityökoneiden paloturvallisuustarkastuksista (Koneyrittäjien liitton ja If:n yhteistyötä). If:in ja Koneyrittäjien yhteisasiakas voi tehdä maksuttoman (If maksaa tarkastuksen) paloturvallisuustarkastuksen moottorityökoneeseensa If:in yhteityökorjaamolla. Yhteistyökorjaamoista ja asiasta on tulossa lähiaikoina lisätietoa osoitteeseen www.if.fi/koneyrittajat . Lisäksi asiasta voi tarkemmin kysyä If-vakuutuksen yhteyshenkilöltämme, Maaritilta puh 050 422 1345.

Koneyrittäjien liiton toimialapäällikkö, Ari Pihlajavaara (kuvassa), kertoi liiton terveiset Koneyrittäjille. 

Puheenjohtajamme Jarmo Mäki-Uuro kertasi mennyttä vuotta 2017 yhdistysalueemme koneyrittäjien
silmin katsottuna. Puheenjohtaja kiinnitti katsauksessaan huomiota maamme talouskasvuun ja koneyrittäjien
talouskasvun ”tuloksettomuuteen”. ”Koneyrittäjille työstä käteen jäävän tuloksen osuus ei juurikaan ole maamme
talouskasvun myötä kuitenkaan kasvanut.”

Lisäksi huomiota kiinnitettiin maamme tiestön heikkoon kuntoon ja tiestön hoidon heikkoon tasoon. ”Osaamista tiestön parantamiseen kyllä olisi, mutta raha ja tahto taitavat puuttua. Mikäli urakkakoot olisivat pienempiä, välikäsien määrä vähenisi, niin rahaa jäisi enemmän itse työn tekemiseen ja tiestön kunnon parantamiseen.” puheenjohtaja Mäki-Uuro toteaa.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Tolppa. Tärkeimmät päätökset Kanta-Hämeen Koneyrittäjien vuosikokouksessa 2108:

 • Liittokokousedustajat 2018 ovat Jarmo Mäki-Uuro (varalla Pentti Niittylä) ja Heikki Niittylä (varalla Pasi Kerälä).
 • Yleisvarajäseneksi valittiin Kauko Palonen.
 • Menettelytapavaliokunnan jäseneksi valittiin Jarmo Mäki-Uuro (varalla Heikki Niittylä).
 • Liittovaltuutetuksi 2019 valittiin Jarmo Mäki-Uuro (varalla Heikki Niittylä).

 


KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN

KANTA-HÄMEEN KONEYRITTÄJIEN VUOSIKOKOUS PERJANTAINA 13.4.2018
F-VAKUUTUKSEN KOKOUSTILASSA (os. Koulukatu 13, 13100 FORSSA).
KAHVI JA OHJELMA ALKAVAT KLO 18.00. VUOSIKOKOUS ALKAA KLO 19.00. 

TILAISUUDESSA MUKANA IF-VAKUUTUKSEN MAARIT JALASJOKI
JA KONEYRITTÄJIEN LIITOSTA ARI PIHLAJAVAARA.

OLET LÄMPÖISESTI TERVETULLUT, NÄHDÄÄN FORSSASSA!

 

 

 


Kutsu INFO-iltaan tiistaina 6.3.2018

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät kutsuvat Jäseniään ja myös EI-jäseniä yhteiseen   INFO-iltaan Hämeen Teollisuuspalvelun kokoustiloihin (os. Luukkaankatu 5, 13110 Hämeenlinna) tiistaina 6.3.2018 klo 18-20.00.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita jäsentemme lisäksi aiheesta kiinnostuneet ei-jäsenet (mahdolliset uudet jäsenemme J). Eli otathan kaverinkin mukaan.

Tilaisuudessa mukana Koneyrittäjien lisäksi Hämeen Teollisuuspalvelu Oy.

Illan ohjelma:

18.00-18.30   Tervetuloa ja kahvi, Kanta-Hämeen Koneyrittäjät ja yrittäjien kuulumiset.

18.30-19.30   Koneyrittäjien liitto, Lauri  Hyytiäinen.
Uuden tietosuoja-asetuksen esittely, EU:n uusi TIETOSUOJA-ASETUS astuu voimaan 25.5.2018
- Miten uusi tietosuoja-asetus näkyy koneyrittäjän toiminnassa?  
- Kuinka koneyrittäjä täyttää asetuksen vaatimat velvoitteensa?  
- Konetiedon omistusta ja käyttöä koskevat periaatteet -suositus

19.30-20.00   Hämeen Teollisuuspalvelu Oy , Vesa Kuusisto/ Mauri Nylund

Ilmoittauduthan tilaisuuteen sähköpostilla kantahameen@koneyrittajat.fi 5.3.2018 mennessä, jotta tiedämme varautua kahvitarjottavien määrään.

Lämpöisesti Tervetuloa

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät ry ja Hämeen Teollisuuspalvelu Oy   www.teollisuuspalvelu.fi

 


Oikein hyvää alkanutta vuotta 2018 sinulle Koneyrittäjä


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Hallitus on järjestäytynyt seuraavasti 22.1.2018:

puheenjohtaja: Jarmo Mäki-Uuro puh 0400208048

varapuheenjohtaja: Heikki Niittylä puh 0500801110

sihteeri: Minna Koskela puh 050491 4975 kantahameen@koneyrittajat.fi

varsinaiset jäsenet:                      varajäsenet:

Tuomas Pietilä                                                            Mika Kaura

Johan Lindholm                                                          Juha Metsä-Mattila

Pasi Kerälä                                                                 Markus Anttonen

Esa Koskela                                                               Pentti Niittylä

Heikki Niittylä Maarakennusjaoston pj. 0500801110   Kauko Palonen

Mika Temonen                                                            Heikki Ylitalo

Teemu Tolppa Metsä- ja energiajaoston pj 0405300920    Timo Tolppa

Jukka Ojala                                                                  Micke Kasanko

Meihin voit ottaa aina yhteyttä, jos on jotakin kysyttävää, epäselvyyksiä, ehdotuksia, uusia ajatuksia tai ihan muuten vain! 

YHDISTYKSEN OMIA TILAISUUKSIA / MISSÄ YHDISTYS ON MUKANA / MITÄ YHDISTYSALUEELLAMME TAPAHTUU KEVÄÄLLÄ 2018

 • Maarakennusiltama Vantaalla 15.2.2018 klo 18:00 KUTSU JÄSENPOSTIN MUKANA!
 • Ojat Kuntoon –hanke. Hanke toteutetaan 1.11.2016–31.12.2019 välisenä aikana Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Päätoteuttaja on Hämeen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Etelä-Suomen Salaojakeskus (ProAgria Etelä-Suomi ry), Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme ry, Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry sekä Tapio Oy. Hanke on Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittama ja se toteutetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tuella.

Voit myös tilata aiheeseen liittyvän uutiskirjeen. http://www.hamk.fi/tyoelamalle/hankkeet/ojat-kuntoon/Sivut/default.aspx

Ojat kuntoon -uutiskirje välittää tietoa Ojat kuntoon -hankkeen etenemisestä, tulevista tapahtumista sekä ojitukseen ja valumavesien hallintaan liittyvistä uutisista. Tiedotus on yleishyödyllistä, ei kaupallista markkinointia. Uutiskirje ilmestyy noin 4-5 kertaa vuodessa. Voit milloin vain poistua postituslistalta klikkaamalla yläbannerissa olevaa "Peruuta tilaus" painiketta.

 • INFOILTA uudesta tietosuojaohjeistuksesta (ajankohtainen kaikille ja varsinkin heille, joilla on työntekijöitä) ja metsäkonealan uudesta TES:stä Hämeenlinnan Teollisuuspalvelun tiloissa tiistaina 6.3.2018 klo 19-21.00. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös ei-jäsenet!  KUTSU INFOILTAAN tulee vielä myöhemmin!
 • TULOSSA Ennakoivan ajon kurssi maalis-huhtikuun lauantai. Tästä myös KUTSU lähetetään myöhemmin! JOS KIINNOSTUIT, NIIN VOIT JO ILMOITTAUTUA (ei sitova) kantahameen@koneyrittajat.fi
 • Tiedoksi myös: Telakonepäivät 7.4.2018 ja Mansen Mörinät 13.-14.4.2018

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Syyskokous-Pikkujoulumatka Tallinnaan
sekä IF-vakuutuksen pitämä Koneyrittäjille suunnattu Henkilövakuuttamisen tilaisuus

Sateinen ja harmaa sää ei tuntunut missään, kun Kanta-Hämeen Koneyrittäjät lähtivät perjantai-iltana 24.11. yhteiskyydillä Hämeenlinnasta Syyskokous-Pikkujoulumatkalle Tallinnaan. Hovikuljettajamme, Kauko Palosen linja-auto oli täynnä iloisia matkalaisia…linja-automatkustamisessa on tunnelmaa.

Heti menomatkalle oli varattu kokoustila kokoustarjottavineen Tallink Star-laivalta. Ennen koulutus- ja kokousosion alkamista muistimme pitkäaikaista yhdistyksemme jäsentä, Kanta-Hämeen Koneyrittäjien jäsenten hankkijaa, henkeen ja vereen maarakennusalan yrittäjää, ihanaa Arvi Ojalaa.

Arvin rintaan kiinnitettiin Suomen Yrittäjien Timanttiristi lähes 50 vuoden maarakennus yrittäjyyden johdosta. Lisäksi juhlistimme Arvin 80-vuotis syntymäpäiviä (jotka olivat jo kesäkuussa).


Kuva 1. Kanta-Hämeen Koneyrittäjien pj Jarmo Mäki-Uuro (vas),
keskellä Arvi Ojala ja oikealla Arvin taustatuki Riitta Ojala.

Menomatkalla Koneyrittäjien liiton terveiset toi Lauri Hyytiäinen ja pitkin matkaa IF-vakuutuksen Maarit Jalasjoki infosi meitä koneyrittäjien henkilöriskeistä ja henkilövakuuttamisesta.

Tärkeimpiä päätöksiä syyskokouksemme henkilövalinnoissa: Syyskokouksessa yhdistyksemme puheenjohtajaksi valittiin vuosiksi 2018-2019 nykyinen puheenjohtajamme, Jarmo Mäki-Uuro. Yhdistyksemme hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittiin uutena tulokkaana Teemu Tolppa ja uusina tulokkaina varajäseniksi Micke Kasanko ja Markus Anttonen.

Lauantaina 25.11. oli oman fiiliksen mukaan mahdollisuus vierailla Tallinnan vanhan kaupungin joulutorilla, kierrellä Bastionien puolustustunneleissa ja tutustua 1670-luvun Toompean kukkulan alla kiertelevän puolustustunnelin historiaan. Kävimme myös yhdessä syömässä ravintola Pippurisäkissä joulumenun. Ilta kului rattoisasti tanssin, jutustelun, baletin ja kortinpeluun merkeissä.

Sunnuntaina 26.11. vielä pikaiset viimehetken shoppailut ja kotimatka saattoi alkaa.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät toivottavat oikein rauhaisaa ja rentouttavaa Joulunaikaa kaikille!


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Vuosikokous pidettiin perjantai-iltana (28.4.2017) Hämeenlinnan Vaakunan kokoustiloissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Mäki-Uuro otti kokouksessa esiin kuntien yhdyskuntateknisen korjausvelan ja keinoja sen taittamiseen.

Kunnat taittamaan korjausvelkaa tiiviimmällä yrittäjäyhteistyöllä

Kuntien yhdyskuntatekniikan korjausvelka on noin 2,5 miljardia euroa. Sen taittaminen kunnan omana työnä sitoo sekä pääomia että resursseja. Vallitseva taloustilanne tekee kuntien ja alueellisten yritysten yhteistyöstä entistä kannattavamman vaihtoehdon taistelussa korjausvelkaa vastaan, totesi puheenjohtaja Jarmo Mäki-Uuro Kanta-Hämeen Koneyrittäjien vuosikokouksessa Hämeenlinnassa.

– Kunnissa pitää havahtua verkostojen korjausvelan määrään, sillä itsestään se ei katoa, Jarmo Mäki-Uuro sanoi.

Uusi hankintalaki antaa kuntahankintoihin raamit, mutta kuntien tilaajaosaamisesta on huolehdittava. Osaava tilaaja voi vaikuttaa paljon siihen, ovatko kunnan julkisina hankintoina tehtävät työt paikallisten pk-yritysten ulottuvilla vai eivät.

– Kuntien tilaajaosaamista ei saa hävittää, sillä se on yksi niistä keinoista, jotka varmistavat myös alueen pienempien toimijoiden pääsyn mukaan kuntien urakoihin. Kuntien tilaajaosaamista pitää kehittää ja huolehtia siitä, että niiden hankintatoimet ja kuntayhtiöt toimivat läpinäkyvästi, Mäki-Uuro totesi.

Koneyrittäjät teettivät yhdessä Suomen Yrittäjien ja muiden järjestöjen kanssa selvityksen kuntien teknisen toimialan taloudellisesta tehokkuudesta. Tutkimuksessa todettiin, että sitä ei edes pysty kunnolla selvittämään julkisista lähteistä. 

– Kunnallispoliitikkojenkin on vaikea seurata kunnallisteknisen tuotannon tehokkuutta tai verrata käytäntöjä eri kuntien välillä. Huhtikuussa valituilla valtuustoilla on vastuu siitä, että heillä on oikea ja riittävä tieto kuntansa yhdyskuntatekniikan nykytilasta ja kunnostustoimien toteuttamisesta. Heidän vastuullaan on, että yhteisiä verovaroja käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun sote-tehtävät siirtyvät maakunnille, kunnat voivat keskittyä muihin tehtäviinsä, joilla varmistavat elinvoimaisuutensa. Elinvoimaisuuden varmistamiseksi kuntien väyläyhteyksien, joukkoliikenteen ja vesihuollon pitäisi olla kunnossa. 

– Uusien valtuustojen tulee ottaa tämä elinvoimaisuuden ajatus ja kunnan yhdyskuntatekniikan korjausvelan taittaminen kunnan strategiaan, Jarmo Mäki-Uuro painotti.

 


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Vuosikokous perjantaina 28.4.2017 klo 19.30.
Paikka: Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunan kokoustila os Possentie 7, 13200 HML 
TILAISUUS ALKAA KEITOLLA klo 18.00!
Vieraina, TAVO Oy Jarkko Lahtinen, Mateko Oy Veijo Repo ja Koneyrittäjien liitosta Markku Leskinen.

Tervetuloa vaikuttamaan!

 


ISO KIITOS!

Koneyrittäjien INFO-tilaisuus keräsi (ti 14.3.2017) väkeä Hämeenlinnaan, Metsäkonepalvelun kokoustilaan. Olemme saaneet vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
                      Mikä ero on punaisella ja vihreällä nesteellä?
                      Mitä moottoriöljyä uusi ureamoottori tarvitsee?
                      Mikä on sopiva vaihtoväli hydrauliikka öljylle?
                      Mitä konerikkovakuutus korvaa?
                      Mitä palovakuutuksen voimassaolo edellyttää?
                      Minkälaisen ajokortin tarvitsen liikennetraktoriin?
                      Minkälaisia massoja saan siirtää ilman tavaraliikennelupaa?
Yhdessä näitä asioita on kivempi miettiä ja aiheesta keskustella.
Tule SINÄKIN ensi kerralla!

 


Tervetuloa Koneyrittäjien INFO-tilaisuuteen tiistaina 14.3.2017

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät järjestää INFO-tilaisuuden Metsäkonepalvelun tiloissa (os. Konepajantie 12, 13300 Hämeenlinna) tiistaina 14.3.2017 klo 18-20.30.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki illan INFO-aiheista kiinnostuneet, myös ei jäsenet. Eli otathan kaverinkin mukaan.

Tilaisuudessa mukana IF-vakuutus, Teboil ja Hämeen Teollisuuspalvelu. Tule saamaan vastauksia kiperiin kysymyksiin.

Illan ohjelma:

18.00-18.15   Tervetuloa ja kahvi, Kanta-Hämeen Koneyrittäjät

18.15-19.00   Teboil Yrjö Castrén Voiteluaineuutuudet ja Teboilin voiteluaineiden jälleenmyyjä Hämeen Teollisuuspalvelun Vesa Kuusisto

 • Mikä ero on punaisella ja vihreällä nesteellä?
 • Mitä moottoriöljyä uusi ureamoottorini tarvitsee?
 • Mikä on sopiva vaihtoväli hydrauliikka öljylle?

19.00-19.45   IF-vakuutus Maarit Jalasjoki aiheina mm. konerikkovakuutus, vastuuvakuutus, keskeytysvakuutus sekä erityisehdot Koneyrittäjille. Mukana myös raskaan kaluston tarkastaja Marko Aalto.

 • Mitä konerikkovakuutus korvaa?
 • Mistä vakuutuksesta korvataan katkennut kaapeli?
 • Mitä palovakuutuksen voimassaolo edellyttää?

19.45-20.30   Koneyrittäjien liitto, toimialapäällikkö Markku Leskinen Uudet ajokortti- ja liikennelupasäädökset sekä aluepäällikkö Ari Pihlajavaara ja Koneyrittäjien liittoon kuulumisen hyödyt

 • Minkälaisen ajokortin tarvitsen liikennetraktoriin?
 • Mitä massoja saan siirtää ilman tavaraliikennelupaa?

 

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien vauhdikas vuosi 2016


Minna Koskela, sihteeri

Vauhdikkaan vuoden aikana järjestimme useita virkistäytymistapahtumia. Osallistujamääristä päätellen ne ovat olleet toivottuja tilaisuuksia, joten pyrimme pysymään tällä tiellä.

Koneyrittäjän arki on raskasta ja välillä hyvinkin yksinäistä puurtamista. Usein myös säät vaikuttavat koneyrittäjän työpäiviin, niiden pituuteen ja työn jaksotukseen. Virkistävät, työhyvinvointiin liittyvät tapahtumat ja koulutukset keräävät samanhenkistä väkeä yhteen. Tutustutaan toisiimme, pidetään huolta itsestämme, kehitämme osaamistamme, yrityksiämme ja yhdistystämme, kuulemme vinkkejä ja jaamme kokemuksiamme… Näin tapaamisemme ovat tänä vuonna menneet, kiitos osallistujille! Yhdessä teemme tilaisuuksista ikimuistoisia.

Hallitus piti järjestäytymiskokouksensa tammikuussa ja se oli samalla startti kuluvalle vuodelle.

Maaliskuussa hallituksen kokous pidettiin Ikaalisten kylpylässä. Samalla kuitattiin uuden jäsenen hankkimisesta kertyneitä kylpyläöitä (jokaisesta hankkimasta yhdistyksen uudesta jäsenestä saa yhden yön Peurungan kylpylään). Illan teemana olikin rentoutuminen hieronnassa, altaalla, saunassa tai lenkillä sekä tanssiminen.

Metsäkonealan jäsenhankinta- ja koulutustapahtuma pidettiin Hämeenlinnassa 13. huhtikuuta.

Yhdistyksen vuosikokous oli Hyvinkään Teboilin Sveitsinhovin kokoustilassa perjantaina 29. huhtikuuta.

Toukokuun hallituksen kokouksessa jaoimme hallituksen jäsenille jaettavaksi pieniä heijastinliivejä päiväkotien ja esikoulujen ryhmien pikkuisille.

Päällimmäiseksi tästä vuodesta on varmaankin jäänyt yhdistyksemme heinäkuussa tekemä Eestin matka.

Kauan haaveiltu Pärnun matka toteutui tänä kesänä, kun yhdistyksen huvitoimikunta järjesti matkan. Kanta-Hämeen Koneyrittäjien yhteiskyyti lähti Hämeenlinnasta ammattikuljettajan, Kauko Palosen, ajamana aikaisin torstaiaamuna. Matkaan osallistui 22 aikuista ja neljä lasta. Ensimmäinen matkan ”ihmetyksen” kohde oli Länsiterminaalin satama-alue, joka muuttaa muotoaan vinhaa vauhtia. Kehitysvauhti on kova ja työkoneita oli kiva seurailla ammattilaisen silmin sivusta.

Nopealla laivalla menimme meren yli ja heti puolen päivän jälkeen matkamme jatkui omalla bussilla kohti ensimmäistä vierailukohdettamme, urakoitsija Urmet Kalden Tricamba Oü:ta. Iltapäiväkahvit joimme Môisa köökissä.

Illalla majoituimme Tervise Paradiis SPA-kylpylähotelliin ja matkalaiset rentoutuivat syöden ja/tai kylpylässä hemmotellen.

Perjantaiaamuna bussimme täyttyi jälleen. Koko päivän retkellä tutustuimme monialakoneyrittäjäurakoitsijan arkeen Artur Nõmm Tuisu Oü:n johdolla. Retken aikana näimme mm. salaojien peruskunnostusta ja salaojaputkiston huuhtelua sekä -kunnostusta salaojitustyömaalla.  Peltokierrosten kautta päädyimme myös Latvian puolelle.

postipois-illallinen
Illalla kokoonnuimme yhteiselle illalliselle Postipois-ravintolaan.

Lauantaina tutustuimme isojen miesten betonilegoihin. Pärnugraniit-yrityksen omistaja kertoi betonipalikoiden valmistuksesta ja käyttömahdollisuuksista. Lauantai-illan aikana yhdistyksen huvitoimikunta suunnitteli yhdistyksen syksyä ja mm. pikkujoulujärjestelyitä.

Sunnuntain paluumatka tehtiin Järvamaan Kutsehariduskeskuksen kautta ja saimme pikaisen katsauksen oppilaitoksen puitteista. Oppilaitoksessa opetetaan mm. maarakennusalaa ja maatalousalaa.

Sää suosi matkalaisia, retket ja tutustumiskäynnit olivat mielenkiintoisia, tutustuimme toisiimme ja vaihdoimme mielipiteitä/kuulumisia, suunnittelimme toimintaamme ja tulevaa sekä rentouduimme hyvästä ruoasta nauttien ja kylpylässä lilluen.

Erityisesti matkasta jäivät mieleen ihmettelyä herättänyt tiestö, jota ajelimme useita satoja kilometrejä. Miten Eestissä monet isot tiehankkeet on tehty EU-rahoituksen tuella ja miksei Suomen heikohkoa tiestöä saada EU-rahoituksen piiriin?

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät kiittävät matkalaisia ja erityisesti omaa hovikuskiamme Kauko Palosta turvallisesta kyydistä. Yhteiset bussimatkatkin voivat olla hienoja!

paluumatkalle
K-H Koneyrittäjät lähdössä kotiin päin Tallinnan satamassa. Iloisena, mutta väsyneenä.

Syyskuun alkupuolella Teboilin Pekka Vesa kutsui yhdistyksen hallituksen väen kokoustamaan Teboilin Siivikkalan saunamökille. Puitteet olivat kohdillaan hallituksen kokoukselle ja yhdistyksen syksyn toiminnan suunnitteluun. Hyvä ruoka, sauna ja samanhenkinen seura, mitä muuta koneyrittäjä voi alkusyksyn illanvietolta toivoa?

hallitus siivikkalassa
Hallituksen väkeä Teboilin Siivikkalan saunamökin rappusilla. Keskellä (sihteerin vieressä) Teboilin Pekka Vesa.

Lokakuun lopussa osallistuimme Koneyrittäjien liittokokoukseen Seinäjoella. Seinäjoen liittokokoukseen yhdistyksestämme osallistui 12 aikuista ja kaksi lasta.

Marraskuussa yksi hallituksen kokous pidettiin Hämeenlinnassa Metsäkonepalvelun kokoustilassa.

Yhdistyksen syyskokous pidettiin jälleen Hyvinkäällä Teboilin Sveitsinhovin kokoustilassa. Ennen syyskokousta nautimme Teboilin tarjoamasta joulubuffetista.

ennätysmäärä
Syyskokoukseemme osallistui ennätysmäärä yhdistyksen koneyrittäjiä.

Syyskokouksen jälkeen matka jatkui Hyvinkään Suuriin Pikkujouluihin Wanhalle Areenalle, jossa esiintyivät Jari Sillanpää ja Laura Voutilainen.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät kiittää kuluneesta, vauhdikkaasta, yhdessä tekemisen vuodesta ja toivottaa rauhaisaa joulunaikaa ja urakoinnintäyteistä vuotta 2017!

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet