Tervetuloa juhlimaan! Koneyrittäjät 50 vuotta 14.–15.6.2019

Koneyrittäjien liiton ja Koneyrittäjä-lehden 50-vuotisjuhlia vietetään 14.–15.6.2019. Juhlat alkavat perjantaina cocktailtilaisuudella Lasipalatsissa Helsingissä klo 13-16, jonka jälkeen siirrytään omilla kyydeillä Länsisatamaan. Juhlat jatkuvat Silja Europalla risteillen Tallinnaan. 

Laiva lähtee Helsingistä perjantaina 14.6.2019 klo 17.30 ja takaisin Helsinkiin saavutaan lauantaina klo 16. Lauantaina aamupäivällä on mahdollisuus käydä maissa Tallinnassa.

Alustavat hinnat:

A-luokan 2 hengen hytti            162 € + alv 0 % /hlö

A-luokan 1 hengen hytti            215 € + alv 0 % /hlö

B-luokan 2 hengen hytti            150 € + alv 0 % /hlö

B-luokan 1 hengen hytti            190 € + alv 0 % /hlö

DeLuxe-luokan 2 hengen hytti   240 € + alv 0 % /hlö

DeLuxe-luokan 1 hengen hytti   350 € + alv 0 % /hlö

DeLuxe-luokan hyttejä rajoitettu määrä.

Hintaan sisältyy hytti, illallinen, aamiainen sekä lounas laivalla.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät tarjoaa jäsenelleen A-luokan 2 hengen hytin 162€. Avec laskutetaan.
Ilmoittautumiset 12.3.2019 mennessä Kanta-Hämeen sihteerille Minnalle  kantahameen@koneyrittajat.fi
(puh 0504914975). Minna ilmoittaa Kanta-Hämeen Koneyrittäjien osallistujat kaikki kerralla Mirvalle  13.3.2019.

Ilmoittautumiset ovat sitovia.
Osallistumisen voi perua kuluitta 13.3.2019 saakka. Jos varattu paikka perutaan sen jälkeen tai jätetään kokonaan perumatta, veloitetaan koko hinta ilmoittautuneelta.

Ilmoittautuessa ilmoita osallistujien etunimi, sukunimi, yritys, sähköposti, laskutusosoite, syntymäaika, mikä hytti ja muut toiveet (esim. kenen kanssa samaan hyttiin).

Olette kaikki jäsenet meille hyvin tärkeitä! Lähdetään juhlimaan isolla porukalla.
Tule mukaan!!!

 


Kutsu TULOREKISTERIN INFO-iltaan perjantaina 1.3.2019

Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019. Kaikki palkkatiedon maksajat ilmoittavat tulorekisteriin tiedon ansiotuloista reaaliaikaisesti ja maksukohtaisesti. Myös palkkaennakot ilmoitetaan tulorekisteriin ennakon maksupäivän mukaan.

Onko sinulle herännyt kysymyksiä aiheesta?
Milloin tiedot pitää ilmoittaa? Minne tiedot ilmoitetaan? Mistä saan tunnukset? Voiko palkkaennakon vähentää palkkapäivän palkasta ja tehdä ilmoitukset tulorekisteriin palkkapäivän mukaisesti palkkapäivänä? Miten kulukorvaukset ilmoitetaan?

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan Koneyrittäjät kutsuvat Jäseniään ja myös EI-jäseniä yhteiseen TULOREKISTERIN INFO-iltaan Teboilin Pirkanhoviin (os. Kelhontie 254, 37500 Lempäälä) perjantaina 1.3.2019 klo 18-20.00.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita jäsentemme lisäksi aiheesta kiinnostuneet ei-jäsenet (mahdolliset uudet jäsenemme J). Eli otathan kaverinkin mukaan.

Tilaisuuteen tilat ja tarjottavat tarjoaa Teboil.

Illan ohjelma:

18.00-20.00   Tervetuloa!  
Otetaan tarjottavat ja aloitetaan tilaisuus. Tarjottavista voi nauttia tilaisuuden aikana.

Koneyrittäjien viestintäpäällikkö Sirpa Heiskanen kertoo illan teemasta, tulorekisteristä.
Kysymyksiä tai mieltä askarruttavia ajatuksia tai kokemuksia voi ja saa esittää Sirpan esityksen aikana.
Tarkoitus on, että kysymyksiin ja epäselviin tilanteisiin löytyisi vastaus illan aikana.
Kysymyksiä voi laittaa Sirpalle jo valmiiksi sähköpostiin
sirpa.heiskanen@koneyrittajat.fi  

Ilmoittauduthan tilaisuuteen sähköpostilla kantahameen@koneyrittajat.fi 27.2.2019 mennessä, jotta tiedämme varautua tarjottavien määrään ja mahdollisiin erityisruokavalioihin. Ilmoittautumisen yhteydessä voit laittaa sähköpostiin jo valmiiksi sinua askarruttavia kysymyksiä tulorekisteristä, jotta varmasti saat vastauksen perjantaina.

Lämpöisesti Tervetuloa

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät ry


Etelä-Suomen ja Kanta-Hämeen koneyrittäjät Tervetuloa.

PERINTEINEN KOKOPERHEEN PILKKI-ULKOILUPÄIVÄ

AIKA                      LAUANTAINA 2.3.2019 KELLO 10.00

PAIKKA                 MESSILÄ CAMPING, SATAMAPOLKU 1, 15980 MESSILÄ

OHJELMA:

10.00 KOKOONTUMINEN JA AAMUKAHVI

                  10.30 PILKKIMINEN

                  10.30 LASKETTELU 

                 13.45 KALASAALIIDEN VERTAILU

                 14.00 LOUNAS

TILAISUUS ON MAKSUTON    IF/maksaa 3h laskettelu lipun halukkaille. Omat varusteet.

ILMOITTAUTUMINEN 28.2.2019 MENESSÄ RUOKAILUA JA LASKETTELUA VARTEN 

p.  0400 212 516 tai etelasuomen@koneyrittajat.fi  

Kanta-Häme Minna-sihteerille kantahameen@koneyrittajat.fi tai puh 0504914975

Tule nauttimaan pilkkimisestä tai laskettelusta tai muuten vaan ulkoilusta ja mukavasta seurasta.

Messilästä löytyy myös pulkkamäki.

TERVETULOA!

Etelä-Suomen Koneyrittäjät ry

Huvijaosto

                                                           


Syyskokous ja Pikkujoulut

Tänä vuonna järjestämme yhdistetyn Syyskokouksen ja Pikkujoulut, pe 30.11.- la 1.12.2018 Ikaalisten kylpylässä. Perjantai-illasta klo 17.00 aloitamme syyskokouksella (kokoustila Ikaalisten kylpylän päärakennuksessa). Syyskokouksessa mukana Koneyrittäjien liiton asiantuntija Timo Makkonen ja Teboilin Pekka Vesa sekä IF-vakuutuksen Maarit Jalasjoki.

Illalla sitten NAUTITAAN PIKKUJOULUN HURMASTA neljän Koneyrittäjien yhdistyksen voimin, Kanta-Häme, Satakunta, Lounais-Suomi ja Pirkanmaa. Ikaalisten kylpylässä illan tähtiesiintyjinä Popeda, Taikakuu sekä Leewings. Syyskokouksesta ja pikkujouluista lisätietoja Jäsenpostissa ja sihteeriltä.
Olemme varanneet Ikaalisten kylpylän päärakennuksesta 15 kappaletta 2 hengen huoneita. Ilmoittautumisia otetaan vastaan jo nyt. Sitovat ilmoittautumiset Minna-sihteerille kantahameen@koneyrittajat.fi tai viestillä numeroon 0504914975.
Toki, pelkkään syyskokoukseen voi tulla ilmoittautumatta. Syyskokous on kaikille jäsenillemme avoin. Tervetuloa vaikuttamaan!

Syyskokous kutsun ja Pikkujoulukutsun lähetämme vielä lokakuussa, mutta ILMOITTAUTUA VOI JO NYT! Varatut huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!


KANTA-HÄMEEN KONEYRITTÄJIEN  BUSSIKYYTI
FinnMETKO- näyttelyyn HÄMEENLINNASTA LAUANTAINA 1.9.2018

Bussi lähtee Metsäkonepalvelun pihasta (Konepajantie 12) reittiä Hml-Tuulos-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä. Myös matkalta pääsee sopivalta pysäkiltä kyytiin.

Alustava aikataulu: lähtö 6.30 Hml ja paluukyyti lähtee Jämsänkoskelta klo 16.00 ja on Hämeenlinnassa n. klo 18.00. Bussi menee pääportin viereen.

Ilmoittautumiset Teemu Tolpalle. Mieluummin sähköpostilla tai viestillä niin jää muistiin. teemu.tolppa@mkpd.fi / 0405300920.

Yhdistyksen jäsenille ja  "seuralaisille" FinnMETKON linja-autokuljetus ei maksa mitään.

MENNÄÄN YHDESSÄ

toivoo Kanta-Hämeen Koneyrittäjät
 

FinnMETKO 2018 on Suomen suurin konealan tapahtuma. Koneiden työnäytökset ja koeajot ovat näyttelyn keskeinen piirre. Metsä- sekä maanrakennuskoneiden työnäytökset ja puuenergialaitteiden haketus- ja murskausnäytökset ovat näyttelyn keskeistä antia.

Kuljetusala on perinteisesti voimakkaasti mukana messuilla. Perävaunukaluston valmistajat ja kuorma-autojen maahantuojat ovat paikalla pääportin läheisyydessä. Hyötyajoneuvojen esiintyminen näyttelyssä on saanut vahvan jalansijan. Tarvike- ja varaosatoimittajat ovat paikalla kaikki. Näyttelyssä tehdään laitekauppaa satojen tuhansien eurojen arvosta. Alan huoltoyritykset ovat esillä laajasti.

Maarakennus-, bioenergia- ja puunkorjuukaluston työnäytöksiä voi seurata Kaakkolammin soranottoalueella ja harvennushakkuupalstoilla.

Järjestyksessä 17. FinnMETKO -näyttely toteutetaan 30.8.–1.9.2018 Jämsässä, Gradia Jämsän, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueilla. Näyttely levittäytyy yli 100 ha:n alueelle. Näyttelypäivät ovat torstai, perjantai ja lauantai. Näyttely on avoinna päivittäin klo 9.00–17.00.

Edellisessä FinnMETKO 2016 -näyttelyssä Jämsässä vieraili kolmen näyttelypäivän aikana yli 36 000 näyttelyvierasta.Näyttelyyn oli ilmoittautunut yli 400 näytteilleasettajaa.

Näyttelyssä on suuret sisähallitilat, joissa esiintyy yli 80 yritystä. Kokonaisnäyttelyalue on yli 200 ha pysäköintialueineen. Pysäköintialueita on tuhansille autoille ja sadoille busseille. Näyttelyn eri alueiden välillä on maksuton bussikuljetus.

FinnMETKO 2018 -näyttelyn vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy. Näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjien liitto ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry.

Lisätietoja FinnMETKOsta löydät osoitteesta https://www.finnmetko.fi/pages/kaevijoeille/naeyttelyn-esittely.php

 


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Vuosikokous pidettiin Forssan IF-vakuutuksen tiloissa  tapaturmapäivänä, perjantai  13.4.2018.

If:in yhteyshenkilömme Maarit Jalasjoki hemmotteli meitä maittavilla kahvitarjottavilla. Hyvän naposteltavan äärellä vaihdettiin kuulumisia ja kuultiin If-vakuutuksen uudesta Koneyrittäjille suunnatusta moottorityökoneiden paloturvallisuustarkastuksista (Koneyrittäjien liitton ja If:n yhteistyötä). If:in ja Koneyrittäjien yhteisasiakas voi tehdä maksuttoman (If maksaa tarkastuksen) paloturvallisuustarkastuksen moottorityökoneeseensa If:in yhteityökorjaamolla. Yhteistyökorjaamoista ja asiasta on tulossa lähiaikoina lisätietoa osoitteeseen www.if.fi/koneyrittajat . Lisäksi asiasta voi tarkemmin kysyä If-vakuutuksen yhteyshenkilöltämme, Maaritilta puh 050 422 1345.

Koneyrittäjien liiton toimialapäällikkö, Ari Pihlajavaara (kuvassa), kertoi liiton terveiset Koneyrittäjille. 

Puheenjohtajamme Jarmo Mäki-Uuro kertasi mennyttä vuotta 2017 yhdistysalueemme koneyrittäjien
silmin katsottuna. Puheenjohtaja kiinnitti katsauksessaan huomiota maamme talouskasvuun ja koneyrittäjien
talouskasvun ”tuloksettomuuteen”. ”Koneyrittäjille työstä käteen jäävän tuloksen osuus ei juurikaan ole maamme
talouskasvun myötä kuitenkaan kasvanut.”

Lisäksi huomiota kiinnitettiin maamme tiestön heikkoon kuntoon ja tiestön hoidon heikkoon tasoon. ”Osaamista tiestön parantamiseen kyllä olisi, mutta raha ja tahto taitavat puuttua. Mikäli urakkakoot olisivat pienempiä, välikäsien määrä vähenisi, niin rahaa jäisi enemmän itse työn tekemiseen ja tiestön kunnon parantamiseen.” puheenjohtaja Mäki-Uuro toteaa.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Tolppa. Tärkeimmät päätökset Kanta-Hämeen Koneyrittäjien vuosikokouksessa 2108:

 • Liittokokousedustajat 2018 ovat Jarmo Mäki-Uuro (varalla Pentti Niittylä) ja Heikki Niittylä (varalla Pasi Kerälä).
 • Yleisvarajäseneksi valittiin Kauko Palonen.
 • Menettelytapavaliokunnan jäseneksi valittiin Jarmo Mäki-Uuro (varalla Heikki Niittylä).
 • Liittovaltuutetuksi 2019 valittiin Jarmo Mäki-Uuro (varalla Heikki Niittylä).

 


KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN

KANTA-HÄMEEN KONEYRITTÄJIEN VUOSIKOKOUS PERJANTAINA 13.4.2018
F-VAKUUTUKSEN KOKOUSTILASSA (os. Koulukatu 13, 13100 FORSSA).
KAHVI JA OHJELMA ALKAVAT KLO 18.00. VUOSIKOKOUS ALKAA KLO 19.00. 

TILAISUUDESSA MUKANA IF-VAKUUTUKSEN MAARIT JALASJOKI
JA KONEYRITTÄJIEN LIITOSTA ARI PIHLAJAVAARA.

OLET LÄMPÖISESTI TERVETULLUT, NÄHDÄÄN FORSSASSA!

 

 

 


Kutsu INFO-iltaan tiistaina 6.3.2018

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät kutsuvat Jäseniään ja myös EI-jäseniä yhteiseen   INFO-iltaan Hämeen Teollisuuspalvelun kokoustiloihin (os. Luukkaankatu 5, 13110 Hämeenlinna) tiistaina 6.3.2018 klo 18-20.00.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita jäsentemme lisäksi aiheesta kiinnostuneet ei-jäsenet (mahdolliset uudet jäsenemme J). Eli otathan kaverinkin mukaan.

Tilaisuudessa mukana Koneyrittäjien lisäksi Hämeen Teollisuuspalvelu Oy.

Illan ohjelma:

18.00-18.30   Tervetuloa ja kahvi, Kanta-Hämeen Koneyrittäjät ja yrittäjien kuulumiset.

18.30-19.30   Koneyrittäjien liitto, Lauri  Hyytiäinen.
Uuden tietosuoja-asetuksen esittely, EU:n uusi TIETOSUOJA-ASETUS astuu voimaan 25.5.2018
- Miten uusi tietosuoja-asetus näkyy koneyrittäjän toiminnassa?  
- Kuinka koneyrittäjä täyttää asetuksen vaatimat velvoitteensa?  
- Konetiedon omistusta ja käyttöä koskevat periaatteet -suositus

19.30-20.00   Hämeen Teollisuuspalvelu Oy , Vesa Kuusisto/ Mauri Nylund

Ilmoittauduthan tilaisuuteen sähköpostilla kantahameen@koneyrittajat.fi 5.3.2018 mennessä, jotta tiedämme varautua kahvitarjottavien määrään.

Lämpöisesti Tervetuloa

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät ry ja Hämeen Teollisuuspalvelu Oy   www.teollisuuspalvelu.fi

 


Oikein hyvää alkanutta vuotta 2018 sinulle Koneyrittäjä


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Hallitus on järjestäytynyt seuraavasti 22.1.2018:

puheenjohtaja: Jarmo Mäki-Uuro puh 0400208048

varapuheenjohtaja: Heikki Niittylä puh 0500801110

sihteeri: Minna Koskela puh 050491 4975 kantahameen@koneyrittajat.fi

varsinaiset jäsenet:                      varajäsenet:

Tuomas Pietilä                                                            Mika Kaura

Johan Lindholm                                                          Juha Metsä-Mattila

Pasi Kerälä                                                                 Markus Anttonen

Esa Koskela                                                               Pentti Niittylä

Heikki Niittylä Maarakennusjaoston pj. 0500801110   Kauko Palonen

Mika Temonen                                                            Heikki Ylitalo

Teemu Tolppa Metsä- ja energiajaoston pj 0405300920    Timo Tolppa

Jukka Ojala                                                                  Micke Kasanko

Meihin voit ottaa aina yhteyttä, jos on jotakin kysyttävää, epäselvyyksiä, ehdotuksia, uusia ajatuksia tai ihan muuten vain! 

YHDISTYKSEN OMIA TILAISUUKSIA / MISSÄ YHDISTYS ON MUKANA / MITÄ YHDISTYSALUEELLAMME TAPAHTUU KEVÄÄLLÄ 2018

 • Maarakennusiltama Vantaalla 15.2.2018 klo 18:00 KUTSU JÄSENPOSTIN MUKANA!
 • Ojat Kuntoon –hanke. Hanke toteutetaan 1.11.2016–31.12.2019 välisenä aikana Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Päätoteuttaja on Hämeen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Etelä-Suomen Salaojakeskus (ProAgria Etelä-Suomi ry), Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme ry, Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry sekä Tapio Oy. Hanke on Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittama ja se toteutetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tuella.

Voit myös tilata aiheeseen liittyvän uutiskirjeen. http://www.hamk.fi/tyoelamalle/hankkeet/ojat-kuntoon/Sivut/default.aspx

Ojat kuntoon -uutiskirje välittää tietoa Ojat kuntoon -hankkeen etenemisestä, tulevista tapahtumista sekä ojitukseen ja valumavesien hallintaan liittyvistä uutisista. Tiedotus on yleishyödyllistä, ei kaupallista markkinointia. Uutiskirje ilmestyy noin 4-5 kertaa vuodessa. Voit milloin vain poistua postituslistalta klikkaamalla yläbannerissa olevaa "Peruuta tilaus" painiketta.

 • INFOILTA uudesta tietosuojaohjeistuksesta (ajankohtainen kaikille ja varsinkin heille, joilla on työntekijöitä) ja metsäkonealan uudesta TES:stä Hämeenlinnan Teollisuuspalvelun tiloissa tiistaina 6.3.2018 klo 19-21.00. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös ei-jäsenet!  KUTSU INFOILTAAN tulee vielä myöhemmin!
 • TULOSSA Ennakoivan ajon kurssi maalis-huhtikuun lauantai. Tästä myös KUTSU lähetetään myöhemmin! JOS KIINNOSTUIT, NIIN VOIT JO ILMOITTAUTUA (ei sitova) kantahameen@koneyrittajat.fi
 • Tiedoksi myös: Telakonepäivät 7.4.2018 ja Mansen Mörinät 13.-14.4.2018

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Syyskokous-Pikkujoulumatka Tallinnaan
sekä IF-vakuutuksen pitämä Koneyrittäjille suunnattu Henkilövakuuttamisen tilaisuus

Sateinen ja harmaa sää ei tuntunut missään, kun Kanta-Hämeen Koneyrittäjät lähtivät perjantai-iltana 24.11. yhteiskyydillä Hämeenlinnasta Syyskokous-Pikkujoulumatkalle Tallinnaan. Hovikuljettajamme, Kauko Palosen linja-auto oli täynnä iloisia matkalaisia…linja-automatkustamisessa on tunnelmaa.

Heti menomatkalle oli varattu kokoustila kokoustarjottavineen Tallink Star-laivalta. Ennen koulutus- ja kokousosion alkamista muistimme pitkäaikaista yhdistyksemme jäsentä, Kanta-Hämeen Koneyrittäjien jäsenten hankkijaa, henkeen ja vereen maarakennusalan yrittäjää, ihanaa Arvi Ojalaa.

Arvin rintaan kiinnitettiin Suomen Yrittäjien Timanttiristi lähes 50 vuoden maarakennus yrittäjyyden johdosta. Lisäksi juhlistimme Arvin 80-vuotis syntymäpäiviä (jotka olivat jo kesäkuussa).


Kuva 1. Kanta-Hämeen Koneyrittäjien pj Jarmo Mäki-Uuro (vas),
keskellä Arvi Ojala ja oikealla Arvin taustatuki Riitta Ojala.

Menomatkalla Koneyrittäjien liiton terveiset toi Lauri Hyytiäinen ja pitkin matkaa IF-vakuutuksen Maarit Jalasjoki infosi meitä koneyrittäjien henkilöriskeistä ja henkilövakuuttamisesta.

Tärkeimpiä päätöksiä syyskokouksemme henkilövalinnoissa: Syyskokouksessa yhdistyksemme puheenjohtajaksi valittiin vuosiksi 2018-2019 nykyinen puheenjohtajamme, Jarmo Mäki-Uuro. Yhdistyksemme hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittiin uutena tulokkaana Teemu Tolppa ja uusina tulokkaina varajäseniksi Micke Kasanko ja Markus Anttonen.

Lauantaina 25.11. oli oman fiiliksen mukaan mahdollisuus vierailla Tallinnan vanhan kaupungin joulutorilla, kierrellä Bastionien puolustustunneleissa ja tutustua 1670-luvun Toompean kukkulan alla kiertelevän puolustustunnelin historiaan. Kävimme myös yhdessä syömässä ravintola Pippurisäkissä joulumenun. Ilta kului rattoisasti tanssin, jutustelun, baletin ja kortinpeluun merkeissä.

Sunnuntaina 26.11. vielä pikaiset viimehetken shoppailut ja kotimatka saattoi alkaa.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät toivottavat oikein rauhaisaa ja rentouttavaa Joulunaikaa kaikille!


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Vuosikokous pidettiin perjantai-iltana (28.4.2017) Hämeenlinnan Vaakunan kokoustiloissa. Yhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Mäki-Uuro otti kokouksessa esiin kuntien yhdyskuntateknisen korjausvelan ja keinoja sen taittamiseen.

Kunnat taittamaan korjausvelkaa tiiviimmällä yrittäjäyhteistyöllä

Kuntien yhdyskuntatekniikan korjausvelka on noin 2,5 miljardia euroa. Sen taittaminen kunnan omana työnä sitoo sekä pääomia että resursseja. Vallitseva taloustilanne tekee kuntien ja alueellisten yritysten yhteistyöstä entistä kannattavamman vaihtoehdon taistelussa korjausvelkaa vastaan, totesi puheenjohtaja Jarmo Mäki-Uuro Kanta-Hämeen Koneyrittäjien vuosikokouksessa Hämeenlinnassa.

– Kunnissa pitää havahtua verkostojen korjausvelan määrään, sillä itsestään se ei katoa, Jarmo Mäki-Uuro sanoi.

Uusi hankintalaki antaa kuntahankintoihin raamit, mutta kuntien tilaajaosaamisesta on huolehdittava. Osaava tilaaja voi vaikuttaa paljon siihen, ovatko kunnan julkisina hankintoina tehtävät työt paikallisten pk-yritysten ulottuvilla vai eivät.

– Kuntien tilaajaosaamista ei saa hävittää, sillä se on yksi niistä keinoista, jotka varmistavat myös alueen pienempien toimijoiden pääsyn mukaan kuntien urakoihin. Kuntien tilaajaosaamista pitää kehittää ja huolehtia siitä, että niiden hankintatoimet ja kuntayhtiöt toimivat läpinäkyvästi, Mäki-Uuro totesi.

Koneyrittäjät teettivät yhdessä Suomen Yrittäjien ja muiden järjestöjen kanssa selvityksen kuntien teknisen toimialan taloudellisesta tehokkuudesta. Tutkimuksessa todettiin, että sitä ei edes pysty kunnolla selvittämään julkisista lähteistä. 

– Kunnallispoliitikkojenkin on vaikea seurata kunnallisteknisen tuotannon tehokkuutta tai verrata käytäntöjä eri kuntien välillä. Huhtikuussa valituilla valtuustoilla on vastuu siitä, että heillä on oikea ja riittävä tieto kuntansa yhdyskuntatekniikan nykytilasta ja kunnostustoimien toteuttamisesta. Heidän vastuullaan on, että yhteisiä verovaroja käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun sote-tehtävät siirtyvät maakunnille, kunnat voivat keskittyä muihin tehtäviinsä, joilla varmistavat elinvoimaisuutensa. Elinvoimaisuuden varmistamiseksi kuntien väyläyhteyksien, joukkoliikenteen ja vesihuollon pitäisi olla kunnossa. 

– Uusien valtuustojen tulee ottaa tämä elinvoimaisuuden ajatus ja kunnan yhdyskuntatekniikan korjausvelan taittaminen kunnan strategiaan, Jarmo Mäki-Uuro painotti.

 


Kanta-Hämeen Koneyrittäjien Vuosikokous perjantaina 28.4.2017 klo 19.30.
Paikka: Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunan kokoustila os Possentie 7, 13200 HML 
TILAISUUS ALKAA KEITOLLA klo 18.00!
Vieraina, TAVO Oy Jarkko Lahtinen, Mateko Oy Veijo Repo ja Koneyrittäjien liitosta Markku Leskinen.

Tervetuloa vaikuttamaan!

 


ISO KIITOS!

Koneyrittäjien INFO-tilaisuus keräsi (ti 14.3.2017) väkeä Hämeenlinnaan, Metsäkonepalvelun kokoustilaan. Olemme saaneet vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
                      Mikä ero on punaisella ja vihreällä nesteellä?
                      Mitä moottoriöljyä uusi ureamoottori tarvitsee?
                      Mikä on sopiva vaihtoväli hydrauliikka öljylle?
                      Mitä konerikkovakuutus korvaa?
                      Mitä palovakuutuksen voimassaolo edellyttää?
                      Minkälaisen ajokortin tarvitsen liikennetraktoriin?
                      Minkälaisia massoja saan siirtää ilman tavaraliikennelupaa?
Yhdessä näitä asioita on kivempi miettiä ja aiheesta keskustella.
Tule SINÄKIN ensi kerralla!

 


Tervetuloa Koneyrittäjien INFO-tilaisuuteen tiistaina 14.3.2017

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät järjestää INFO-tilaisuuden Metsäkonepalvelun tiloissa (os. Konepajantie 12, 13300 Hämeenlinna) tiistaina 14.3.2017 klo 18-20.30.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki illan INFO-aiheista kiinnostuneet, myös ei jäsenet. Eli otathan kaverinkin mukaan.

Tilaisuudessa mukana IF-vakuutus, Teboil ja Hämeen Teollisuuspalvelu. Tule saamaan vastauksia kiperiin kysymyksiin.

Illan ohjelma:

18.00-18.15   Tervetuloa ja kahvi, Kanta-Hämeen Koneyrittäjät

18.15-19.00   Teboil Yrjö Castrén Voiteluaineuutuudet ja Teboilin voiteluaineiden jälleenmyyjä Hämeen Teollisuuspalvelun Vesa Kuusisto

 • Mikä ero on punaisella ja vihreällä nesteellä?
 • Mitä moottoriöljyä uusi ureamoottorini tarvitsee?
 • Mikä on sopiva vaihtoväli hydrauliikka öljylle?

19.00-19.45   IF-vakuutus Maarit Jalasjoki aiheina mm. konerikkovakuutus, vastuuvakuutus, keskeytysvakuutus sekä erityisehdot Koneyrittäjille. Mukana myös raskaan kaluston tarkastaja Marko Aalto.

 • Mitä konerikkovakuutus korvaa?
 • Mistä vakuutuksesta korvataan katkennut kaapeli?
 • Mitä palovakuutuksen voimassaolo edellyttää?

19.45-20.30   Koneyrittäjien liitto, toimialapäällikkö Markku Leskinen Uudet ajokortti- ja liikennelupasäädökset sekä aluepäällikkö Ari Pihlajavaara ja Koneyrittäjien liittoon kuulumisen hyödyt

 • Minkälaisen ajokortin tarvitsen liikennetraktoriin?
 • Mitä massoja saan siirtää ilman tavaraliikennelupaa?

 

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien vauhdikas vuosi 2016


Minna Koskela, sihteeri

Vauhdikkaan vuoden aikana järjestimme useita virkistäytymistapahtumia. Osallistujamääristä päätellen ne ovat olleet toivottuja tilaisuuksia, joten pyrimme pysymään tällä tiellä.

Koneyrittäjän arki on raskasta ja välillä hyvinkin yksinäistä puurtamista. Usein myös säät vaikuttavat koneyrittäjän työpäiviin, niiden pituuteen ja työn jaksotukseen. Virkistävät, työhyvinvointiin liittyvät tapahtumat ja koulutukset keräävät samanhenkistä väkeä yhteen. Tutustutaan toisiimme, pidetään huolta itsestämme, kehitämme osaamistamme, yrityksiämme ja yhdistystämme, kuulemme vinkkejä ja jaamme kokemuksiamme… Näin tapaamisemme ovat tänä vuonna menneet, kiitos osallistujille! Yhdessä teemme tilaisuuksista ikimuistoisia.

Hallitus piti järjestäytymiskokouksensa tammikuussa ja se oli samalla startti kuluvalle vuodelle.

Maaliskuussa hallituksen kokous pidettiin Ikaalisten kylpylässä. Samalla kuitattiin uuden jäsenen hankkimisesta kertyneitä kylpyläöitä (jokaisesta hankkimasta yhdistyksen uudesta jäsenestä saa yhden yön Peurungan kylpylään). Illan teemana olikin rentoutuminen hieronnassa, altaalla, saunassa tai lenkillä sekä tanssiminen.

Metsäkonealan jäsenhankinta- ja koulutustapahtuma pidettiin Hämeenlinnassa 13. huhtikuuta.

Yhdistyksen vuosikokous oli Hyvinkään Teboilin Sveitsinhovin kokoustilassa perjantaina 29. huhtikuuta.

Toukokuun hallituksen kokouksessa jaoimme hallituksen jäsenille jaettavaksi pieniä heijastinliivejä päiväkotien ja esikoulujen ryhmien pikkuisille.

Päällimmäiseksi tästä vuodesta on varmaankin jäänyt yhdistyksemme heinäkuussa tekemä Eestin matka.

Kauan haaveiltu Pärnun matka toteutui tänä kesänä, kun yhdistyksen huvitoimikunta järjesti matkan. Kanta-Hämeen Koneyrittäjien yhteiskyyti lähti Hämeenlinnasta ammattikuljettajan, Kauko Palosen, ajamana aikaisin torstaiaamuna. Matkaan osallistui 22 aikuista ja neljä lasta. Ensimmäinen matkan ”ihmetyksen” kohde oli Länsiterminaalin satama-alue, joka muuttaa muotoaan vinhaa vauhtia. Kehitysvauhti on kova ja työkoneita oli kiva seurailla ammattilaisen silmin sivusta.

Nopealla laivalla menimme meren yli ja heti puolen päivän jälkeen matkamme jatkui omalla bussilla kohti ensimmäistä vierailukohdettamme, urakoitsija Urmet Kalden Tricamba Oü:ta. Iltapäiväkahvit joimme Môisa köökissä.

Illalla majoituimme Tervise Paradiis SPA-kylpylähotelliin ja matkalaiset rentoutuivat syöden ja/tai kylpylässä hemmotellen.

Perjantaiaamuna bussimme täyttyi jälleen. Koko päivän retkellä tutustuimme monialakoneyrittäjäurakoitsijan arkeen Artur Nõmm Tuisu Oü:n johdolla. Retken aikana näimme mm. salaojien peruskunnostusta ja salaojaputkiston huuhtelua sekä -kunnostusta salaojitustyömaalla.  Peltokierrosten kautta päädyimme myös Latvian puolelle.

postipois-illallinen
Illalla kokoonnuimme yhteiselle illalliselle Postipois-ravintolaan.

Lauantaina tutustuimme isojen miesten betonilegoihin. Pärnugraniit-yrityksen omistaja kertoi betonipalikoiden valmistuksesta ja käyttömahdollisuuksista. Lauantai-illan aikana yhdistyksen huvitoimikunta suunnitteli yhdistyksen syksyä ja mm. pikkujoulujärjestelyitä.

Sunnuntain paluumatka tehtiin Järvamaan Kutsehariduskeskuksen kautta ja saimme pikaisen katsauksen oppilaitoksen puitteista. Oppilaitoksessa opetetaan mm. maarakennusalaa ja maatalousalaa.

Sää suosi matkalaisia, retket ja tutustumiskäynnit olivat mielenkiintoisia, tutustuimme toisiimme ja vaihdoimme mielipiteitä/kuulumisia, suunnittelimme toimintaamme ja tulevaa sekä rentouduimme hyvästä ruoasta nauttien ja kylpylässä lilluen.

Erityisesti matkasta jäivät mieleen ihmettelyä herättänyt tiestö, jota ajelimme useita satoja kilometrejä. Miten Eestissä monet isot tiehankkeet on tehty EU-rahoituksen tuella ja miksei Suomen heikohkoa tiestöä saada EU-rahoituksen piiriin?

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät kiittävät matkalaisia ja erityisesti omaa hovikuskiamme Kauko Palosta turvallisesta kyydistä. Yhteiset bussimatkatkin voivat olla hienoja!

paluumatkalle
K-H Koneyrittäjät lähdössä kotiin päin Tallinnan satamassa. Iloisena, mutta väsyneenä.

Syyskuun alkupuolella Teboilin Pekka Vesa kutsui yhdistyksen hallituksen väen kokoustamaan Teboilin Siivikkalan saunamökille. Puitteet olivat kohdillaan hallituksen kokoukselle ja yhdistyksen syksyn toiminnan suunnitteluun. Hyvä ruoka, sauna ja samanhenkinen seura, mitä muuta koneyrittäjä voi alkusyksyn illanvietolta toivoa?

hallitus siivikkalassa
Hallituksen väkeä Teboilin Siivikkalan saunamökin rappusilla. Keskellä (sihteerin vieressä) Teboilin Pekka Vesa.

Lokakuun lopussa osallistuimme Koneyrittäjien liittokokoukseen Seinäjoella. Seinäjoen liittokokoukseen yhdistyksestämme osallistui 12 aikuista ja kaksi lasta.

Marraskuussa yksi hallituksen kokous pidettiin Hämeenlinnassa Metsäkonepalvelun kokoustilassa.

Yhdistyksen syyskokous pidettiin jälleen Hyvinkäällä Teboilin Sveitsinhovin kokoustilassa. Ennen syyskokousta nautimme Teboilin tarjoamasta joulubuffetista.

ennätysmäärä
Syyskokoukseemme osallistui ennätysmäärä yhdistyksen koneyrittäjiä.

Syyskokouksen jälkeen matka jatkui Hyvinkään Suuriin Pikkujouluihin Wanhalle Areenalle, jossa esiintyivät Jari Sillanpää ja Laura Voutilainen.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät kiittää kuluneesta, vauhdikkaasta, yhdessä tekemisen vuodesta ja toivottaa rauhaisaa joulunaikaa ja urakoinnintäyteistä vuotta 2017!

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjien liitto ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet