Toimintaa ja tapahtumia

On taas syyskokouksen ja pikkujoulujen aika...

 

                      Lauantai 18.11.2017

14.00 Majoittautuminen Yyterin Kylpylähotelliin

14.30 Syyskokous neuvotteluhuoneessa, opastus pääovelta

16.30 Kylpylä ja sauna

19.30 Pikkujouluillallinen Hotellin Ravintolassa

21.00 - 22.00 Karaoke yökerhossa

22.00 Neljänsuora yhtye esiintyy Hotellin Ravintolassa

23.15 - 03.00 Karaoke jatkuu yökerhossa

 

                      Sunnuntai 19.11.2017

8.00 - 10.30 Aamiainen

7.30 - 9.00 Aamusauna

11.00 Kylpylä käytössä

14.00-15.00 Huoneiden luovutus

 

Pikkujouluillallinen ja illanvietto, illan esiintyjä iskelmäyhtye Neljänsuora. Yöpyminen kahden hengen huoneessa, aamiainen, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö 100 €/henkilö.

Yhden hengen huoneessa 135 € hengeltä.

Pelkkä pikkujouluillallinen ja ilta-ohjelma 45 €/henkilö

Ilmoittautumiset tiistaina 31.10.2017 mennessä sihteerille

p: 0400730923 tai sähköpostilla satakunnan@koneyrittäjät.fi

sekä maksa osallistumismaksu Satakunnan Koneyrittäjien tilille

FI27 5285 0820 0886 69
 

Pikkujoulumenu 2017

Lasimestarinsilliä M/G

Yyterin sinapilla maustettua kermasilakkaa L/G

Suutarinlohta M/G

Graavattua lohta M/G

Korvatunturin lihapatee

Rosollia M/G piparkakkukermaa L/G

 Granaattiomena-juustosalaatti (sis.pähkinää) VL

Talon metsäsienisalaattia L/G

Tuoresalaattia M/G ja salaatinkastiketta M/G (sis. sinappi)

Joulukinkkua M (sis.sinappi, korppujauho)

 Talon sinappia  L/G

 Herneitä

 Kalkkunanrintaa M/G

Mustaherukkahyytelöä M/G

***

Jouluista uunilohta M/G

Lanttulaatikkoa L/G (sis. muskottipähkinä, kananmuna)

Porkkanalaatikkoa L/G (sis. kananmuna)

Kermamuhennettua perunaa L/G

Lihapyöryköitä M/G

Keitettyä perunaa

***

Talon limppua ja kakkoa

normaalit ruokailujuomat

***

Puolukka-kinuski kakkua L

Kahvi / tee

 

 

 

1.7.2017

Terve! Sano rikkaat toisilleen

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 56 hengen satakuntalaisjoukko rantautui Rauman Fåfängaan kesäteatteriin. Koneyrittäjiä puolisoineen saapui paikalle yhteisellä linja-auto kyydityksellä ja osa omilla autoillaan. Oli aika tavata Artturi Sakari Reinikainen ja hänen poliisiystävänsä. Heinäkuun helle suosi meitä vielä iltanäytöksen aikana ja oli oikein rento ja hyvä fiilis seurata Reinikaisen touhuja. Itse esitys oli loistava, olihan ammattinäyttelijät paikalla. Reinikaisen roolin veti karismaattinen Jukka Rasila ja konstaapeli Hautamäkenä loisti Mikko Kivinen. Vierailevana tähtenä nähtiin ”kumman kaa” sarjasta tuttu Ellu, eli Minna Koskela. Väliaikakahvit saimme tungoksesta huolimatta nauttia rauhassa, meidän porukalle järjestetyssä kahvipisteessä.

 Artturi Sakari Reinikainen ja Aili Hinkka ruokailemassa kreikkalaisravintoloitsija Emmanuel G Limnioksen luona.

Näytöksen jälkeen lähdimme vielä ravintola Wanhan Rauman kellariin nauttimaan illallisesta. Perinteinen kellariravintola tarjoili parastaan. Etukäteen tilatut ruoat eivät antaneet odotuttaa ja ruoka oli todella maistuvaa. Jälkiruokien jälkeen aloimme pikkuhiljaa lähteä takaisin omiin koteihimme. Johtuiko se lämpimästä kesäillasta, Reinikaiselle nauramisesta vaiko hyvästä ja yhteenkuuluvuuden meiningistä, nähdä iloiset ja hymyilevät kasvot, jäänee arvoitukseksi.

 

 

Toimintaa ja tapahtumia

            

                     

Matkablogi Ranskan ja Sveitsin retkestä

Keskiviikkona 5.4.2017

Satakunnan Koneyrittäjät starttasivat aamuvarhain, jälleen rentojen reissujen Röllin kyydissä vuotuiselle opintomatkalle. Kohdemaat olivat Ranska sekä Sveitsi. Ensimmäisen päivän ohjelma oli melko tiivis. Matkustuspäivän lisäksi ohjelmaan kuului kiertoajelua Pariisissa ja illaksi oli varattu kuuluisa kabaree Moulin Rouge ja juhlaillallinen. Kuinkas sitten kävikään! Finnairin lento oli 4 tuntia myöhässä, joten kiertoajelu jäi tekemättä ja juhlavaatteet vaihtamatta. Tilanne vaati pientä säätöä, mutta jokainen ehti Punaiseen myllyyn ennemmin tai myöhemmin. Itse kabaree oli mielettömän upeasti toteutettu. Ammattitanssijat lauloivat ja tanssivat toinen toistaan kauniimmissa puvuissaan eikä silmänruokaakaan puuttunut keneltäkään. Iltaan kuului myös juhlaillallinen, joka oli erittäin maukasta, viinejä unohtamatta. Kabareen jälkeen matkalaiset olivatkin jo niin uupuneita, että jokainen vaipui unten maille lähellä olevaan hotelli Mercure Montmarteen. Pariisin yö jäi tällä erää kokematta.

 

Torstai 6.4.2017

Aamulla klo 8.00 lähdimme oppaamme Pirkko Massiahin opastuksella Ranskan Lyoniin. Matkan pituus oli 490 km ja reitin varrelle sisältyi kaksi työmaakohdetta. Ensimmäisenä pysähdyimme maansiirtokohteelle, jonka meille oli järjestänyt maansiirtoalan yrittäjä Jorma Mykrä Ulvilasta. Pysähdyimme valtatien varteen, jossa ranskalaiset kaivoivat työmaan pohjaa, josta oli purettu vanha liikekeskus ja tilalle oli nousemassa uusia kerrostaloja. Miehet laittoivat kypärät päähänsä ja kävivät kiertämässä työmaata ja naiset nauttivat sen aikaa auringon ensisäteistä työmaan ulkopuolella.

Matka jatkui linja-autolla naiskuljettajamme kanssa kohti Lyonia. Kaasujalkaa säästämättä saavuimme aikataulussa metsätyökohteelle. Meitä vastassa oli John Deeren aluepäällikkö Thomas Richard, joka toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi, tarjoten täytettyjä patonkeja ja punaviiniä.

Thomas kertoi ranskalaisten tavoista hoitaa metsää sekä paikallisten palkkatasoista. Tapasimme myös paikallisen alueurakoitsijan Bongard-Bazot&Filsin. Meille esiteltiin myös työnäytös John Deere 1270G mallisella harvesterilla. Tapaaminen heidän kanssaan oli oikein leppoisaa ja tunsimme olomme tervetulleiksi. Illalla kävimme yhdessä syömässä ja majoittauduimme hotelli la Residenceen.

 

Perjantai 7.4.2017

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme Volvo Compact Equipment Sa kaivinkone tehtaaseen. Belleyn tehtaalle saavuttuamme meidät vastaanotti Michael Wackström. Michael toimi isäntänämme koko vierailumme ajan, joka kesti nelisen tuntia. Kävimme läpi koko tehtaan tuotannon ja näimme miten kaivuri valmistetaan alusta loppuun ja miten logistiikka toimi. Volvo tarjosi meille myös erittäin maistuvan lounaan. Lähtiessämme pois saimme vielä kotiin viemisiksi Volvon posliinimukit. Jatkoimme matkaa ihastellen kauniita maalaismaisemia suuntana Sveitsin Geneve. Linja-autossa matkojen aikana Riitaojan Markku ”luennoi” kertoen ulkomaille tehtävistä konekaupoista ja täkäläisistä tavoista. Markun tapa kertoa asioista kirvoitti kielenkannat myös meissä muissa ja huutonaurultakaan ei säästytty. Suuret kiitokset Markulle huumoripläjäyksestä. Genevessä meitä oli vastassa opas Kirsi Hyytiäinen ja hän oli seurassamme loppureissun ajan.

 

Lauantai 8.4.2017

Aamulla aamiaisen jälkeen meillä oli omaa aikaa tutustua kauniiseen Geneveen. Kiertelimme hetken vanhassa kaupungissa ja iltapäivällä lähdimme Kirsin opastuksella julkisia kulkuneuvoja käyttäen Cerniin, Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen. Tutkimuskeskus on Geneven ylpeys. Saimme luennon sekä kierroksen muodossa jonkinlaisen käsityksen hiukkastörmäyttimistä. Alue oli niin huikea insinöörien ja fyysikkojen taidonnäyte, että tavallinen ihminen tunsi itsensä hyvin pieneksi. Upea paikka ja oli oikein mahtavaa päästä siellä käymään.

Illalla menimme hotellin ravintolaan nauttimaan sveitsiläisille tyypillisen raclettejuuston maistiaiset, sekä naudanlihafondyyn, joka oli todella herkullista. Illallinen alkoi koneyrittäjien yhteisellä syntymäpäivä laululla sihteerille. Silmät kosteina sihteeri sai vastaanottaa suuren suklaisen pääsiäispupun, kiitokset vielä huomionosoituksesta! Illallisen aikana ravintolassa oli myös elävää musiikkia, alppitorvia ja saviruukku soitantaa. Lavalla kävi myös meidän omasta porukasta upean lauluäänen omaava Jukka Storberg esiintymässä. Ilta jatkui vielä lähipubissa, jossa ei myöskään nauramiselta säästytty.

 

Sunnuntai 9.4.2017

Oltiin saavuttu viimeiseen matkapäivään. Kirsin opastuksella ehdimme aamupäivän kiertämään vielä siistiä kaunista Geneveä ja rohkeimmat saivat vielä kiivetä katedraali Saint-Pierren torniin ihastelemaan korkeuksista ympärillä olevaa kaupunkia sekä Geneven järveä. Nautimme lounaan vanhassa kaupungissa hotelli de Ville ravintolassa, jossa myös monet suomalaiset poliitikot ovat useasti käyneet. Matkalla lentokentälle Kirsi ehti vielä esittelemään tärkeitä rakennuksia esimerkiksi Punaisen Ristin komitean päämajan ja  Yk:n Euroopan päämajan. Lento kohti kotia oli edessä. Hyvästelimme ja kiittelimme Kirsin kentällä antamalla hänelle käsityönä Satakunnassa valmistetun keramiikkakellon ja ehti Sanna Suominen kutomaan linja-automatkoilla hänelle vielä villasukatkin! Helsingissä meitä sitten Rölli jo odottikin ja kellon ollessa jo puolen yön monet sulkivat silmänsä ja elivät vielä hetken Pariisin ja Geneven auringon paisteessa ja lämmössä.

 

 

 

 

 

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjien liitto ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Karsistonkatu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Medialle

Tiedotteet