Etusivu > Toiminta > Koneyrittäjä-tuotteet > Datapankki > Datapankin esittely

Koneyrittäjien Datapankki

Yleistä

Laitevaatimukset

Käyttöohjeet – jäsenille ekstranetin Materiaalipankissa

Videot Datapankin käytöstä

Yleistä

Datapankki on uusi metsäkonetyön seurantapalvelu Koneyrittäjien jäsenille. Datapankki mahdollistaa tiedon keräämisen ja lähettämisen metsäkoneista sekä näiden tietojen varastoinnin ja tarkastelun raporttien muodossa.  Sen lisäksi, että yrittäjä voi tarkastella oman yrityksensä tietoja, Datapankki tarjoaa myös keskiarvotietoa kaikesta Datapankkiin lähetetyistä tiedoista. Kun omaa toimintaansa voi verrata muiden yritysten keskiarvotietoihin yrityksiin, oman yrityksen kehityskohdat löytyvät helpommin. 

Datapankki jakautuu kahteen osioon: Datasender-nimiseen tiedonkeruu- ja lähetysohjelmaan ja internetin kautta toimivaan websovellukseen. Datasender on hakkuu- tai ajokoneeseen asennettava ohjelma, joka mahdollistaa tiedon siirtämisen internet-yhteyttä käyttäen pilvipalveluun. Ohjelmalla on mahdollista lähettää .DRF- ja .MOM- päätteisiä tiedostoja, jotka sisältävät keskeisiä koneiden tuottavuuden laskennassa tarvittavia tietoja. Tiedostot perustuvat metsäkonetietojen standardiin ( StanForD2010 standardi). Tulevaisuudessa on tarkoituksena rakentaa Datapankki -järjestelmään mahdollisuus myös muiden metsäkoneen tuottamien standardin mukaisten tiedostojen lähettämiseen ja varastoimiseen.

Datasender

Internetissä toimivan websovelluksen kautta yrittäjä voi yrityksensä osalta hallinnoida Datapankin käyttöään ja tarkastella lähetettyjen tiedostojen sisältämää tietoa. Omien tietojen hallinnointi sisältää yrityksessä käyttäjien sekä koneiden määrittelyt sekä metsäkoneyrittäjän hakkuutaksa- ja ajotaksataulukoiden luomisen asiakkaittain. Taksat yhdistetään järjestelmässä koneen tuottamiin määrä ja tuottavuustietoihin. Näin saadaan tietoa koneen ja työntekijän tuntituottoihin ja voidaan verrata niitä muihin koneisiin ja työntekijöihin.

Navigointivalikko

Datapankin websovellukseen avautuu sisäänkirjautumisen jälkeen tunnuslukujen vakiomuotoinen näkymä. Tässä näkymässä yrittäjä saa nopeasti tietoa mm. eri hakkuutapojen tuotoksista ja tuotoista sekä tuotannon määrästä ja polttoaineen kulutuksesta. Tarkemmin kerättyä tietoa voidaan tarkastella erillisen hakkuuntuotosraportin avulla. Raporttien avulla yrityksen kannattavuuden ja tuottavuuden seuranta helpottuu. Raportintiedot voidaan viedä Excel-taulukkoon.  Järjestelmään rakennetaan tulevaisuudessa myös tiedonsiirto Kymppilastuun.

Laitevaatimukset

Mitä tarvitset, kun haluat ottaa käyttöön Datapankin:

  • Korjuuohjelmaa pitää käyttää metsäkoneessa (APTi tiedot) tai leimikoiden on oltava helposti perustettavissa metsäkoneeseen työalueiksi. Metsäkoneen kuljettajan on aina kirjauduttava työvuoroon metsäkoneen korjuuohjelmassa, sillä vain metsäkone pystyy tuottamaan .MOM- ja .DRF-tiedostoja, joita Datapankki hyödyntää.
  • Hakkuukone tuottaa .MOM- tai .DRF-tiedostoja stanford2010 standardin mukaisesti
  • Hakkuukoneesta on avoin internetyhteys ulkomaailmaan. (WoodForce koneissa automaattisesti, UPM-yhteydet pääsääntöisesti avattavissa. Tarvittaessa voit kysyä neuvoja  Harri Grundström tai 040 - 900 9427)
  • Lyhyiden katkojen seuranta on päällä, jos haluat seurata lyhyiden katkojen prosentti osuutta. (15 minuutin katkot)
  • .Net Framework 4.0 tai uudempi versio käytössä. Yleensä tämä on jo valmiina asennettuna, mutta jos Datasenderin asennuksen jälkeen tulee virheilmoitus, voit ladata .Net Frameworkin täältä: https://support.microsoft.com/fi-fi/help/2468871/update-for-the--net-framework-4-march--2011

Datasender-asennuksen virheilmoitus

Videot

Datapankin esittelyvideo

Datasender

 

Websovellus

Asiakkaan luominen

Koneen luominen

Käyttäjätunnusten luominen

Salasanan vaihtaminen

Datapankki-pääsivulle

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet