Etusivu > Yhdistykset > Lappi > MetsaRekry Lappi

 

Millainen on lappilainen koneyrittäjä?

 

Koulun tutustumisreissu metsäkonekouluun sai Mikon päätymään metsäkoneen kuljettaksi.

Lappilainen Koneyrittäjä on sinut itsensä ja metsän kanssa. Koneyrittäjyyteen tarvitaan halua tehdä töitä itselle ja omalla tavalla, eikä pieni ripaus hulluutta ei ole pahitteeksi. Konekuskia valitessa ei koulun keskiarvo ole etusijalla, oma-aloitteisuus, halu oppia ja tekemisen asenne sen sijaan ovat. 

Mikko Ruokamo päätti yläasteella ryhtyä kivesmieheksi ja suunnata rakennusalalle. Vierailu Taivalkosken Metsäkonekoulussa muutti 9 -luokkalaisen mielen siltä istumalta. Vuonna 2012 Mikko valmistui raksamiehen sijaan metsäkoneen kuljettajaksi. Armeijan jälkeen alan työt kutsuivat kotikunnassa Posiolla.  

Karjatilalta lähtöisin olevan Mikon mielessä kumminkin pyöri halu tehdä töitä itselle. Kun Rovaniemelle avautui mahdollisuus lähteä yrittäjäksi ja työllistää sitä kautta itsensä, oli päätös helppo tehdä. Näin syntyi KR-Konetyö Oy.  

Toiminta on vuosien mittaan laajentunut. Nyt 28 - vuotiaalla Mikolla on töissä työntekijöitä 4-5 henkilöä riippuen vuoden ajasta.  Henkilöstön lisäksi myös kalustoa on tullut vuosien varrella lisää. Toinen metsäkone yritykseen tuli 2018 ja puuauto vuonna 2021. Kr-Konetyön työstämästä puutavara menee osittain sahatavaraksi ja osa mm. pakkausmateriaalin valmistukseen.  

Metsässä ollaan yksin, vaikka ei ollakaan yksin 

Metsäkoneen kuljettajalta Mikko odottaa oma-aloitteisuutta. Kun työelämään asti mennään, ollaan metsässä yksin työt tekemässä, kukaan ei vieressä kerro mitä seuraavaksi. Useat alalle ryhtyvät ovat kasvaneet tavalla tai toisella koneiden parissa. Välttämättömyys se ei kumminkaan ole. Taitavia konekuskeja tulee myös kaupunkilaisnuorista, kunhan halu oppia ja mielenkiinto koneita kohtaan löytyy, Mikko kertoo. 

Rentous lienee alalla olevilla ammattipiirre, hymy on herkässä ja jutut hyväntuulisia sekä huumorilla höystettyjä. Vaikka metsässä ollaan yksin, siellä ei kuitenkaan olla yksin.  Puhelinyhteys on työkavereihin tiiviisti käytössä, vertaistukea kyllä löytyy.    

Parasta yrittäjyydessä on, että saa tehdä omaan tyyliin ja itselle töitä. Kun on koneiden keskellä yrittäjäperheessä kasvanut, tuntuu yrittäjänä olo luontevalta.   

KR-Konetyö on aktiivinen myös eri sosaalisen median kanavilla. Laita tilit seurantaan ja näet koneyrittäjyyden arkea lapissa. KR-Konetyö INSTAGRAMISSA ja FACEBOOKISSA.

Kalustoa on lisätty pikkuhiljaa vuosien varrella. Kalustona toimii: Hakkuukone Komatsu,
 Ajokone Komatsu,
 Puutavara-auto Volvo,
 Koneenkuljetulavetti Scania,
 Pyöräkuormaaja Volvo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet