Kevennä lumituskaa konetyöllä – kotitalousvähennystä saa myös lumenaurauksesta

lunta

4.2.2022 - korjattu 7.2.2022: lumenluonti katsotaan kotitaloustyöksi eli sitä koskee kotitalous-, hoito- ja hoivatöille ja öljylämmityksestä luopumiselle vuodeksi 2022 korotetut kotitalousvähennyksen rajat. Korjatut kursiivilla.

Kun lunta tuiskuttaa pihan täydeltä, kannattaa muistaa, että kotitalousvähennys koskee myös piha-alueen koneellisia töitä kuten lumenaurausta, liukkauden torjuntaa ja muuta pihanhoitoa.

Kotitalousvähennyksen voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista ja se koskee myös koneellisia töitä. Näin lumisena talvena tämä talviporkkana kannattaa käyttää hyödyksi.

Koneyrittäjät tarjoavat talvikunnossapitoa kuten lumen aurausta ja liukkauden torjuntaa myös kotitalouksille. Kotitaloudet saavat vähennyksen piha-alueen töistä, mutta esimerkiksi pihan ulkopuolelle ulottuvan yksityistien aurauskustannukset eivät oikeuta vähennykseen.

Konetöitä tilaavan kuluttajan tulee selvittää palvelua ostaessaan, että työn tekevä yrittäjä tai yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Tällöin työn teettäjä voi vähentää 60 prosenttia ostetun työn kustannuksesta.

Vähennyksen enimmäismäärä on 3 500 euroa henkilöä kohden ja sen omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 7 000 euroa vuodessa.

Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Lisätietoja: Ville Järvinen, maarakennusalan asiantuntija, puh. 040 9009 424

Koneyrittäjät on energia-, maarakennus- ja metsäalan koneyrittäjien valtakunnallinen yrittäjä- ja työnantajajärjestö.

Lisää tiedotteita

Koneyrittäjät - Koneyrittäjät ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Kariston katu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Tietosuojaseloste.

Medialle

Tiedotteet