Tiedote 9.6.2017 klo 16:33

Voitto meni Saksaan metsäkoneenkuljettajien MM-kisoissa

Hyvistä suorituksista huolimatta Suomen edustajat karsiutuivat tällä kertaa finaalista metsäkoneenkuljettajien MM-kilpailussa Ruotsissa. Maailmanmestaruuden voitti Daniel Bergmann Saksasta. Toiseksi tuli Kamil Kaczynski Puolasta ja kolmanneksi Martin Svensson Ruotsista.

Metsäkoneenkuljettajien maailmanmestaruudet ratkottiin 8.–9.6. Ruotsissa Vaggerydissä pidetyillä ElmiaWood -messuilla. Suomea kisassa edustivat Teemu Honkalatva Mynämäeltä ja Ville Jalkala Kuopiosta. Honkalatva voitti lajin Suomen mestaruuden ja Jalkala hopeamitalin vuoden 2016 FinnMETKO-messuilla pidetyssä kotimaisessa mittelössä.

Osanottajia tämän kertaisessa MM-taistossa oli kaksikymmentä ja he olivat yhdestätoista eri maasta. Kaukaisimmat kisaajat tulivat Yhdysvalloista ja Australiasta. Suomalaisten sijoitukset tässä joukossa olivat: Honkalatva 11. ja Jalkala 12.

Maailmanmestaruuskilpailu käytiin kahdessa osassa. Alkukilpailussa torstaina karsittiin perjantain finalistit.

Finaalissa kilpailijat kisasivat mies miestä – ja aikaa – vastaan kahdella rinnakkaisella radalla. Kilpailutehtävässä metsätraktorin kuljettajan oli ensin lastattava tukkeja kuormaan. Osa tukeista oli helppoja, osa erilaisten esteiden takana. Mikäli kuljettaja teki virheen, rangaistiin häntä lisätukkien lastauksella. Lastausosion jälkeen radalla oli torninrakennustehtävä. Parista voittajaksi selvisi se, joka ehti tehtävien jälkeen ensimmäisenä poimimaan erikseen merkityn voittotukin.

Metsämiesten säätiö ja Ponsse olivat mukana tukemassa Suomen joukkuetta.

Lisätietoja: metsäasiantuntija Lauri Hyytiäinen, Koneyrittäjien liitto, puh. 040 900 9426

Koneyrittäjien liitto on 2500:n energia-, maarakennus- ja metsäalan koneyrittäjän valtakunnallinen yrittäjä- ja työnantajajärjestö.

 

Koneyrittäjät - Koneyrittäjien liitto ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Karsistonkatu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Medialle

Tiedotteet