15.3.2017

Partiolaiset tutustuivat puunkorjuutyömaahan Suomi 100 -hengessä

Koneyrittäjät ovat mukana Suomen Yrittäjien ja Suomen Partiolaisten Suomi 100 -kampanjassa. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomen Partiolaiset kannustaa lippukuntiaan järjestämään metsäretkiä sellaisille lapsille ja nuorille, joille metsä ei ole entuudestaan tuttu.

Ensimmäinen metsäretki toteutettiin Vantaalla Pitkäkosken luonnonsuojelualueella keskiviikkona 15. maaliskuuta. Poikkeuksellista ei ollut pelkästään retki hakkuutyömaalle eikä se, että hakkuita tehtiin luonnonsuojelualueella, vaan kalustokin oli hieman tavallisuudesta poikkeavaa. Hakkuun suoritti normaalisti Puistometsäpalvelu Oldenburg Oy:n moto, mutta puiden ajo tehtiin hevosilla.

Vantaan kaupunki toteuttaa hoito- ja käyttösuunnitelman mukaisia hoitotöitä Pitkäkosken alueella. Hakkuun kohteena oli istutuskuusikko ja tarkoitus on hakkuilla ennallistaa luonnonsuojelualuetta. Istutuskuusikkoon tehdään aukkoja ja harvennetaan aukkojen reunamia. Näin saadaan lisää valoa metsäpohjaan, mikä antaa lehtipuille mahdollisuuden levitä kuusikon sekaan ja sitä kautta monipuolistetaan istutusalueen metsäluontoa.

Reilu parikymmentä Helsingin Paloheinän Kaskipartio-lippukunnan innokasta partiolaista tutustui työmaahan, metsäisiin ammatteihin, metsän käsittelyyn ja alueen luontoon. Erityisesti retkeläisiä kiinnostivat Janne Oldenburgin nykyaikainen hakkuukone sekä Miika Åfeltin työhevoset Limppu ja Pläsi.

Koneyrittäjät - Koneyrittäjien liitto ja Finnmetko Oy

puh. 040 900 9410

Toimisto
avoinna klo 8.30 - 16.00
kesäaikaan 8.30 - 15.00
Sitratie 7
00420 Helsinki
etunimi.sukunimi@koneyrittajat.fi
Toimihenkilöiden yhteystiedot

Aluetoimistot:
Arvi Karsistonkatu 7
13100 Hämeenlinna
puh. 040 9009 419

Medialle

Tiedotteet